Helyi közélet

2010.08.24. 13:21

Panzió lesz az egykori csárdából

<p>Teljes akadálymentesítéssel készül a négy csillagos szálláshely és étterem.</p>

Tisza, Korona, Jereván, Vesszős, Halászcsárda, Tölgyes Csárda... Évtizedekkel ezelőtt Nyíregyháza ismert szórakozóhelyei voltak, néhány már az enyészeté, páran túlélték a nehézségeket. Utóbbiakhoz fog tartozni az erdőszéli Tölgyes Csárda, amely nagy megújulás előtt áll.

A múlt század első felében, a sóstói erdő lombos fái közé épített csárda a megyeszékhely egyik legrégebbi és egykoron igen kedvelt étterme volt az erdei sétára is vállalkozó családoknak. Az évtizedek során formálódott, jópáran üzemeltették, aztán két éve bezárt. Aztán jött Puskás László és az újjászületés.

Egy régi álom vált valóra

– Régi álmom volt ennek a patináns épületnek a felújítása. Az álomtól a megvalósításig hosszú idő telt el, végül a pályázati források lehetőséget adtak a megvalósításra. Időközben kiderült, hogy az átalakítással panzióval bővíthetjük a egykori csárdát, hiszen Nyíregyházának szüksége van négy csillagos szálláshelyekre–vezette be a keddi sajtótájékoztatót Puskás László, a Tölgyes 99 Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. igazgatója.

A Tölgyes Panzió mintegy 220 milliós beruházásához a Észak-alföldi Operációs Program keretében majd 85 milliós uniós pályázat adott segítséget, így elkezdődhetett a munka. A három különböző méretű és funkciójú éttermi terem fölött tíz szobás panziót alakítanak ki . Mindezt teljes akadálymentesítéssel, a mozgás-, a hallás- és látássérültek igényeinek megfelelően, részükre egy szoba lesz a földszinten. A környezettel harmonizáló panzió és étterem tizennégy új munkahelyt is teremt. A tervek szerint már az idén is vehetik üzletemberek, vállalkozók, az ország más részeiről és a határokon túlról érkező, a megye és a régió iránt érdeklődő turisták, no, meg természetesen az itt élők.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában