Helyi közélet

2010.09.27. 12:46

Nyíregyházi feljelentésen bukhat el az excsajos portál?

<p>Nyíregyháza - A közvélemény június óta foglalkozik szinte heti rendszerességgel az exbarátnők meztelen fotóit bemutató oldallal, amely akkor került a nyilvánosság és a sajtó reflektorfényébe, amikor a portál üzemeltetői nyilvánosságra hozták a Nyíregyházi Rendőrkapitányság megkeresését az egyik áldozat feljelentés kapcsán.</p>

Május óta nyomoz a rendőrség

A május elején indult oldallal már mi is többször foglalkoztunk, amely a médiának köszönhető hírverés és számos hivatalos megkeresés és jogi véleményezés után is köszöni szépen továbbra is zavartalanul üzemel. Ahogy korábban említettük még júniusban érkezett megkeresés a Nyíregyházi Rendőrkapitányság felől levélben egy feljelentés kapcsán, amelyet a portál üzemeltetői heccből töltöttek fel az oldalra, majd a cinikus válaszukat a rendőrségi megkeresés alá töltötték. Információink szerint azonban a Nyíregyházi Rendőrkapitányság már május óta nyomoz az oldal üzemeltetői után.

A levél és az arra érkezett válasz itt elérhető!

A portál időközben új domain címen és valószínűleg külföldi szerveren üzemel, amelyen azóta is számos szabolcsi lány meztelen képe található. A témával kapcsolatban megkerestük Fülöp Gergely rendőr századost, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, aki portálunknak elmondta - Az említett weboldallal kapcsolatban a Nyíregyházi Rendőrkapitányság egy feljelentés alapján „tiltott pornográf felvétellel visszaélés” megalapozott gyanújával nyomozott.

Az eljárást szeptemberben megszüntették, mert a beszerzett adatok fényében a gyanúsításban szereplő bűncselekmény nem valósult meg. Megvalósulni látszik azonban a Btk. 180. § (1) bekezdés b. pontjába ütköző „nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés” vétsége, melynek nyomozására a Nyíregyháza Városi Bíróság rendelkezik hatáskörrel, így az iratokat a további eljárás lefolytatása céljából oda küldjük meg.

Nyíregyházi lány feljelentése indította a lavinát

A nyíregyházi feljelentést mellesleg egy az oldalra felkerült leányzó T. Renáta tette egykori barátja K. Róbert ellen, akit azzal gyanúsított a lány, hogy ő küldte róla a meztelen képeket az oldal üzemeltetőinek. Információink szerint a portál üzemeltetői ellen több rendőri szerv rendelt el nyomozást, s talán éppen a Nyíregyházi Városi bíróság tehet végre pontot a közvéleményt egyre inkább irritáló portál és az elkövetett visszaélések végére. A rendőrség mellesleg azt tanácsolja, hogy azok, akik felkerültek erre az oldalra ha csak tehetik tegyenek feljelentést a területileg illetékes rendőrkapitányságon.

- M. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában