Helyi közélet

2010.09.13. 15:46

Átadták a Jánváry parkot Dögében

<p>Vasárnap a késő délutáni órákban több százan várták Dögében a Jánváry park átadását.</p>

Az ezer négyzetméternyi területen megvalósult, szemet gyönyörködtető park a falu központjának bejáratánál olyan, mint egy ékszerdoboz. A park a Kanadában élő, Dögéből elszármazott, Jánváry Bertalanné, Kántor Ida mintegy tízmillió forintos adományából épült meg. A kandeláberekkel, esőztetővel, padjaival, a zöld felületeit megtörő virágokkal egy kis oázisa lett a településnek. A vasárnap délutáni ünnepi átadáson személyesen megjelent az adományozó, a jó egészségnek örvendő 85 éves, Kántor Ida, valamint fia Adam, menye Josia és unokája Kaitlin. Rövid kulturális műsorral köszöntötték a park alapítóját, s a megjelent dögeieket. Vincze Ferenc polgármester köszöntőjét követően az adományozó mondott emlékező szavakat.

Döge Díszpolgára

„Mi örök dögeiek maradtunk. Dögét nem felejtettük sohasem, és úgy határoztunk, hogy a községnek egy maradandó emléket hagyunk e park megépítésével.”  – mondta köszöntőjében az adományozó Kántor Ida.

Az egyházak képviselői megáldották és megszentelték a templomok szomszédságában, újonnan épült parkot. A jelképes szalag átvágása előtt a polgármester átadta, Jánváry Bertalanné, Kántor Idának a 14/2010. (IV.23.) ÖKT számú határozatát, mely Ida Jánváry volt dögei lakosnak a Döge község Díszpolgára címet adományozta. Ezt az átadást a több száz dögei lelkes tapssal köszöntötte. Ez a terület méltó emlékhelyévé emeli, az ideális környezetbe kerülő világháborús emlékművet, a falu központjában az O’sváth tér közeli szomszédságában.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában