Helyi közélet

2010.10.03. 23:35

Megyei listavezetőket kérdeztünk: Hogy telt a (vasár)napja?

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Megyei listavezetőket kérdeztünk arról, hogyan telt a vasárnapja?</p>

Dr. Helmeczy László (Összefogás Megyénkért): Szinte egész nap dolgoztam: reggel átnéztem az e-mailjeimet, 10 órakor szavazni mentem. Érdekességképpen mondom, hogy abban a Kossuth Gimnáziumban szavaztam, ahol annak idején érettségiztem, majd tíz évig dolgoztam karbantartó lakatosként. Aztán Rakamazra siettem, ahol egy roma politikus jogi képviseletét láttam el egy helyi választási vitában. Ezt követően a Szögi család ügyvédjeként egy ingatlanszerződésen dolgoztam Hajdú-Biharban. Innen visszamentünk Tiszavasváriba, ahonnan este kilenckor indultam haza Nyíregyházára.

Dr. Veres János (MSZP): – Vasárnap Nyírbátorban édesanyámnál ebédelt az egész család, utána pedig valamennyien elmentünk szavazni. Sajnos, a családi program csupán ennyi volt, ugyanis vasárnapra virradóan kampánycsendsértés történt Nyírbátorban, s ez az ügy munkát adott délelőtt és délután is. A FIDESZ-hez közel álló személyek – akiket el is kaptak –, ál-MSZP-s, s a polgármester asszonyt rágalmazó, mocskolódó szórólapokat terjesztettek. A vasárnapi munkám azzal telt, hogy beadványt írtunk a helyi választási bizottsághoz, valamint jogászokkal a jogi elégtételi lehetőségeket jártuk körbe. A választás eredményét vasárnap este politikusok körében követem Budapesten.

Bakó József (Jobbik): Egész nap a folyamatosan frissülő választási eredményeket figyeltem a médiában. Megmosolyogtató és elszomorító hírekkel egyaránt találkoztam a beszámolók között. Miként az várható volt, a legtöbben megyénkben járultak az urnák elé, roppant érdekesnek tartom ugyanakkor a kisebbségi önkormányzati választáson résztvevők feltűnően magas, 60 százalékos arányát. Tegnap délután én is elmentem szavazni a feleségemmel. Két gyermekünk nem voksolhatott velünk, mivel még kiskorúak. A harmadik Bakó-csemete, aki novemberben fog megszületni, „elkísérte” a nejemet a szavazófülkébe.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP): – A kampányidőszak hat hetében nagyon kevés hétvégét tölthettem együtt a családommal. Most végre élveztük az együttlétet, örültünk a közösen eltöltött időnek. Fél 11-kor közösen mentünk el szavazni, majd a délután is a családé volt, és az elmaradt házkörüli teendők elvégzése is belefért. Egy nyugodt kampány és választás után nem éreztem azt az izgalmat mint korábban, tettem a dolgomat, mint máskor is. Este a nyíregyházi Fidesz irodán leszek és várjuk az eredményeket, valamint tartom a kapcsolatot a 129 polgármester-jelöltünkkel is.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában