Helyi közélet

2010.10.14. 16:49

Penicillin volt a fagyasztott húsban Szabolcsban

<p>Csaknem 5 tonnányi, penicillint tartalmazó fagyasztott húst foglaltak le a közelmúltban a szakemberek Szabolcsban. Még folynak a vizsgálatok, az biztos, hogy az árut meg fogják semmisíteni.</p>

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egy cég Németországból behozott 8 raklapnyi fagyasztott fejhúsából vettek mintát a szakemberek nemrég és kiderült, hogy az penicillint tartalmazott - számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. Kardeván Endre elmondása szerint még folynak a vizsgálatok, annyi már biztos, hogy az árut meg fogják semmisíteni. A hús ugyanis semmiképpen sem tartalmazhatott volna penicillint. Az árut vagy Magyarországon semmisítik meg, vagy Németországban, ha a külföldi cég vállalja a szállítást.

Kardeván Endre beszámolt arról is, hogy az úgynevezett másodlagos élelmiszervizsgálatok meghozták várt hatást, a raktárakban, illetve a betárolási helyeken végzett ellenőrzések eredményesek. A vizsgálatok ezután is folytatódnak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában