Helyi közélet

2010.11.09. 12:03

A „Hópárduc” Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Erőss Zsolt (a Hópárduc) hegymászó a Túravezetők Klubjának a vendégeként Nyíregyházán tart élménybeszámolót november 11-én 18 órától a Nyíregyházi Főiskola 7. számú körelőadójában.</p>

(A Hópárduc név három nyolcezer méteres csúcs megmászása után jár azoknak, akik nem csak elindultak az útra, hanem vissza is tértek onnan.)

A szervezők a túravezetők, az aktivisták, a leendő túravezetők mellett mindenkit szeretettel várnak, aki szeretné látni a nem mindennapi sportembert, s hallani különleges történeteit. Erőss Zsoltnak van mit mesélnie, hiszen a Kárpátok, a szülőföld bérceitől a Himalájáig, a világ tetejéig hosszú utat tett meg, és szelíd elszántsággal sorra hódította meg társaival a nyolcezres csúcsokat. Mint közismert, Erőss Zsolt egy hegymászó balesetben olyan sérüléseket szenvedett, amelyek következtében saját döntésére amputálták az egyik lábát, s utána így indult el újabb himalájai útra.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában