Helyi közélet

2010.11.02. 07:51

Szalmabálák égtek Nyírmihálydiban

<p>Nyírmihálydi - 2010. november elsején a délutáni órákban tűz keletkezett Nyírmihálydiban a 471-es főút mellett, a köztemetővel szemben lévő szántóföldi területen.</p>

15 óra 21 perckor a rendőrségtől érkezett a tűzjelzés a Szakolyi Önkéntes Tűzoltóság ügyeletére, melyben azt közölték, hogy nagy mennyiségű körbálás szalma ég. A jelzés értékelését követően Bajzáth János szolgálatparancsnok vezetésével a Szakoly I-es gépjárműfecskendő és a Szakoly Tartalék gépjárműfecskendők vonultak, segítségnyújtásra riasztották továbbá a Nyírbátor I-es és a Nyírbátor Vízszállító állományát is.

60 körbála semmisült meg

A szakolyi tűzoltó egység néhány perc alatt a helyszínre érkezett. A felderítés során megállapították, hogy a tulajdonos munkagépekkel már körbeszántotta a területet, ahol az ott tárolt kb. 120 db körbálás szalmának mintegy fele kapott lángra. A szakolyi önkéntes tűzoltók a nem sokkal később kiérkező nyírbátori hivatásos tűzoltókkal közösen együttműködve 3 db gyorssugárral, 1 db „C” sugárral és kéziszerszámokkal segítségével több órán keresztül oltották a tüzet.

A tűzoltási tevékenységet segítette a tulajdonos 2 munkagépe is, hiszen az égő bálákat meg kellett bontani és átforgatni a sikeres tűzoltás érdekében. Az elsődleges jelek szerint bűncselekmény gyanúja áll fenn, a helyszínelésbe bekapcsolódtak a rendőrség forrónyomosai is. Személyi sérülés nem történt, a tűzeset következtében mintegy 60 db körbála semmisült meg - tájékoztatta portálunkat Holes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában