Helyi közélet

2010.11.10. 13:26

Utolsó fázis a nyíregyházi Fillér utcában

<p>Nyíregyháza - Szerdára virradó hajnalban ismét riasztást kaptak a tűzoltók Nyíregyházán, a Fillér utcából, ahol egy lakóház lángolt.</p>

A helyszín ismerős volt a lánglovagoknak, ugyanis alig fél év alatt harmadszor gyulladt ki a családi ház, amiben egy férfi és az édesanyja lakott. A legutóbbi esetnél a férfi az udvar hátsó részében üldögélve várta a tűzoltókat, akkor a ház fele égett le. Most a másik fele is elégett, így aligha kell újra erre a kárhelyre vonulni. Személyi sérülés nem történt, de az épület lakhatatlanná vált.

A rendőrség bekapcsolódott a vizsgálatba, mert megint felmerült a szándékos gyújtogatás lehetősége. Az utcában lakók dideregve nézték, az oltást, aggódtak amiatt, hogy a tűz a szomszédos épületekre ne terjedjen át. A korábbi esetek nyomán is kialakult vélemény szerint a házban lakó (de most ismeretlen helyen lévő) férfi tevékenysége nem is annyira a bűnügyi, mint inkább igazságügyi elmeorvosi megítélés alá tartozhat. Az anyagi kár több százezer forint.

A nyíregyházi családi ház leégésekor az idős asszony nem tartózkodott otthon. Az ügyben a városi rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanújával nyomoz. A bűncselekménnyel kapcsolatban keresik a nő szintén ott lakó középkorú fiát, aki a tűz keletkezésekor távozott a helyszínről - tájékoztatta portálunkat Fülöp Gergely r. százados az MRFK szóvívője.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában