Helyi közélet

2010.12.03. 12:52

Lesz-e fehér karácsonyunk idén?

<p>Az utóbbi napok csapadékos időjárása után úgy tűnik jelentős lehűlés várható, de vajon mi a helyzet a hónap többi napján? Mikor lesznek a legnagyobb hidegek decemberben és vajon fehér karácsonyra számíthatunk? Amatőr meteorológusunk Dávid Mihály elárulja!</p>

A Dávid-naptárt megalkotó, hosszú távú előrejelzéseiről ismert Dávid Mihályt faggatta kollégánk a decemberben várható időjárásról, aki ezzel kapcsolatban elmondta – A hónap első harmadában és közepén számíthatunk jelentősebb csapadékra, de összességében is csapadékosnak ígérkezik a december. A szakember hozzátette, hogy három jelentősebb hideghullámra lehet számítani, ami akár -15 celsiusos lehűlést is eredményezhet, de jelentős ködképződés is jellemzi a hónapot. A három leghidegebb időszak december 7-8; 15 és 20-22.-ie környékén várható, s mivel ismerjük a várható csapadékos időszakot, ez egybe esik ezzel. Ebből az következik, hogy a karácsony környékén hulló csapadék nagy valószínűséggel lesz majd, ami kitart az ünnepekre, így minden bizonnyal fehér karácsony elé nézünk.

A szilveszterrel kapcsolatban azt tudtuk meg, hogy a környező napok hőmérséklete alacsonyabb lesz a decemberi átlagosnál, s mivel január első napjaiban is csapadékra lehet számítani, így enyhe, de havas időben léphetünk át az új esztendőbe – mondta el Dávid Mihály.

-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában