Helyi közélet

2011.03.05. 13:58

Ivartalanítás - csak egyszer kell!

<p>Közeledik a tavasz és vele együtt elkezdődik a kutyák és macskák párzási időszaka. Sok kiskutya és kiscica kerül az utcára ilyenkor, mert a gazdi nem hajlandó ivartalaníttatni. Értem is miért - kezdte olvasónk.</p>

Ez a műtét igen sokba kerül még így, az akció keretein belül is. Ezt nem vitatom, hiszen sok embernek a megélhetésre sincs elég pénze. Mégis azt mondom, hogy aki csak teheti, végeztesse el az operációt, mert csak egy alkalommal kell kifizetni és nyugodtan élhet a gazdi és a kedvence is.

"A menhely folyamatosan tele van"

Nagyon fontos, hogy aki nem szaporítás céljából tartja állatát, tegye meg ezt a lépést, hogy ne az utcáról kelljen összeszednünk a kidobott ártatlan kölyökállatokat ,akik nem tehetnek róla,hogy a világra jöttek. Mi, emberek gondolkodó lények vagyunk, hát gondolkodjunk el ezen egy kicsit. A legkönnyebb megállni egy autóval és kitenni az útra a kiskutyát, kiscicát. És mi lesz velük utána? A menhely folyamatosan tele van, túl sok a kóbor állat az utakon! Pedig állatokat kidobni bűncselekmény!

 

- Kató Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában