Helyi közélet

2011.04.20. 12:00

Tízmilliót buktak a csempészek Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Egy nap alatt több mint tízmillió forint értékű csempészett cigaretta nyomára akadtak a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei.</p>

Kedden reggel a rendőrség a Nemzeti Adó és Vámhivatallal közös járőre Tiszakóródon figyelt fel két együtt haladó gyanús gépkocsira. Az egyik járművet sofőrje hátrahagyta, nem sokkal később azonban egy buszmegállóból őt megtalálták. Az autóban 5830 doboz ukrán zárjegyes cigaretta volt. A cselekménnyel kapcsolatban két magyar állampolgárságú férfit állítottak elő.

Délután a kölcsei határrendészek Fehérgyarmat külterületén igazoltattak egy ukrán rendszámú gépkocsit, melyből 4930 doboz cigaretta került elő. Este a rendőrök által megzavart csempészek a határ mellett hagytak hátra 1010 doboz dohányárut.

A lefoglalt cigaretta összértéke meghaladja a tízmillió forintot. Valamennyi esetben a Nemzeti Adó és Vámhivatal folytatja az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában