Helyi közélet

2011.05.04. 13:16

Meddig tart még a májusi hideg? – Dávid Mihály elárulja

<p>Megérkezett a már-már nyárias idő után beharangozott hidegfront, amelynek következtében jelentősen visszahűlt a hőmérséklet. A további időjárásról, állandó időjósunkat, Dávid Mihályt kérdeztük, aki elmondta, bizony nem olyan lesz ez a május, mint amilyennek szeretnénk.</p>

A Dávid-naptárat megalkotó nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály ezúttal is elárulta olvasóinknak, hogy milyen időjárásra számíthatunk májusban. - Ez a hónap viszonylag hűvösnek ígérkezik, már ami a korábbi éveket jellemezte, hiszen a hónap elejétől 12-ig folyamatosan hűl majd az idő, s éjszaka egyes helyeken talajmenti fagyokat is észlelhetünk – kezdte Dávid Mihály.

Az időjós emellett hozzátette – 12 után néhány napos felmelegedés várható, amikor is már-már nyáriasba hajló, 25-26 fokos nappali felmelegedést is regisztrálhatunk, majd egy újabb lehűlés következik, amely kitart a hónap végéig. Ekkor sem lesz ritka a 15-16 fokos nappali hőmérséklet és az éjszakai talajmenti fagy sem. Csapadék szempontjából nem lesz kifejezetten esős a május, de az azt követő hónapok a tavalyi nyarat idéző esős időszakokat tartogatnak.

- M. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában