Helyi közélet

2011.06.04. 12:15

„Tanár néni ugye jövőre is gyűjthetjük a pontokat!”

<p>Nyírtét - Közel 20 házi versenyen mérhették össze tudásukat 4 hónapon keresztül a nyírtéti Bónis Sámuel Általános Iskola felsős diákjai.</p>

A műveltségi vetélkedők közt ki-ki megtalálta a kedvére valót: történelem, földrajz, matematika, fizika, angol, magyar, informatika tantárgyak közül válogathattak tanulóink.

Vers- és mesemondó versenyünkön az irodalom tisztelete, az olvasóvá válás elősegítése volt a nevelési célunk.  Veszélyben a föld címmel környezetvédelmi vetélkedőn hívtuk fel a figyelmet földünk megmentésére, a környezettudatos magatartás kialakítására.

"Immár hagyományt teremtettünk!"

Ismerkedhettek névadónk Bónis Sámuel életével, munkásságával. Tavaszváró Sport Napok keretein belül az egészséges, mindennapos testmozgásra hívtuk fel a figyelmet. Népszerű volt a futball  és a röplabda, ahol tanáraink  is erősítették a diákjaik csapatait.

A versenyek során pontokat gyűjthettek a diákok a legkitartóbb, legokosabb nebulók az oklevelek és tárgyi jutalmak mellett május 31.–én jutalom kiránduláson vehettek részt. Felejthetetlen napot töltöttünk el a Sóstón, illetve a LEGO gyár életébe is betekinthettük. Élményekkel gazdagon térhettünk haza, majd kellemes fáradsággal a buszban így szólt egyik kisdiákom: Tanár néni ugye jövőre is gyűjthetjük a pontokat! Igen, immár hagyományt teremtettünk!

És akikre büszkék vagyunk

:

5. o.: Budai Patrik, Szilágyi Dorina, Németh Milán, Anda Szilárd, Czimer Rudolf, Szikszai Kinga, Korányi Melánia

6. o.: Anda Patrícia, Konczili Klaudia, Fintor Bianka,Krochta Tamás, Hadházi Alex, Puskás Ákos, Galicz Csilla

7. o.: Révész Réka, Gyulai Orsolya, Anda Violetta, Angyal Laura, Poór János

8. o.: Galicz Tímea

 

Kőhegyi Zsoltné ( szervező)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában