Helyi közélet

2011.06.21. 14:05

Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok Debrecen és Nyíregyháza között

<p>Debrecen, Nyíregyháza -&nbsp;A Debrecen és Nyíregyháza közötti vasútvonalon átlagosan 15-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, mert sínhibák miatt több szakaszon sebességkorlátozásokat vezettek be. A MÁV szakemberei megkezdték a vonalszakaszok helyreállítását. A korlátozások előreláthatólag június 28-ig, a helyreállítás befejezéséig okoznak késéseket.</p>

Egy előre tervezett, speciális pályaellenőrzés alkalmával észleltek a pályahibát a szakemberek a Debrecent Nyíregyházával összekötő vasútvonalon. Az ellenőrzések során Debrecen–Apafa, Apafa–Hajdúhadház, Hajdúhadház–Újfehértó, Újfehértó–Császárszállás valamint Császárszállás és Nyíregyháza között 25 helyen találtak a sínszálakban belső anyaghibákat. Az utasok és a vonatközlekedés biztonságának fenntartása érdekében a vasúttársaság ezeken a szakaszon 10 kilométer/órára csökkentette a megengedett sebességet. A korlátozások a helyi vonatok mellett a távolsági-, az InterCity vonatok közlekedésére is kihatnak. Átlagosan 20-25 perces késésekre számíthatnak az utasok, valamint a Budapest–Nyugati pályaudvar és Keleti pályaudvara között közlekedő úgynevezett kör Intercity vonatok menetideje is megnövekszik a teljes helyreállításig.

A vasúttársaság szakemberei megkezdték a hibás sínek helyreállítását. A pályamunkálatokat – a vonatközlekedés zavarása nélkül – az éjszakai órákban végzik és várhatóan június 28-ig befejezik - írja közleményében a MÁV Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában