Helyi közélet

2011.06.08. 18:25

Középpontban a megelőzés Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Magyar Kórházszövetség és az Érthetően Az Egészségért Alapítvány közös programsorozatot szervez két fővárosi és 6 vidéki kórházban, melynek során egészségnapokon vehetnek részt és tematikus kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők.</p>

Ezek középpontjában a prevenció, az egészséges táplálkozás és a betegek terápiás együttműködésének javítása áll. – Megyénkben gyakran beszélünk a prevencióról, mert fontos, hogy a betegekhez eljusson a megelőzés lehetősége – mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón dr. Kiss Zoltán Tamás, az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Az esemény nagykövete: Gianni Annoni

 

– Ahhoz, hogy mindez célt érjen, érthetően kell szólnunk az emberekhez – vette át a szót dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: – A fehérköpenyes varázslók ideje lejárt, a betegek igénylik a teljeskörű tájékoztatást, tudniuk kell, hogy szűréssel nemcsak megelőzhető, de korai felismeréssel gyógyitható is a betegség. Varga-Tarr Sándor, az alapítvány kommunikációs vezetője elmondta, hogy ez a program híd, mely összeköti az egészségügyi dolgozók és a betegek közötti információs szakadékot. Az esemény nagykövete, Gianni Annoni műsorvezető az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozta, valamint a káros szenvedélyek, így a dohányzás veszélyire hívta fel a figyelmet.

- Csáki Alexandra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában