Helyi közélet

2011.06.01. 17:30

MSZP: Egyetlen döntéssel lefejezték az intézményrendszert

<div>Nyíregyháza&nbsp; – Példa nélküli, ami a keddi közgyűlésen történt: a testület egy olyan előterjesztésről döntött, melyet nem véleményeztek sem a szakértők, sem az intézményvezetők, melyet nem láttak a képviselők – mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Nagy László, az MSZP frakcióvezetője, aki szerint a sehová nem vezető döntés káoszt és bizonytalanságot szült, s kezelhetetlen helyzethez vezet.</div>

– A városvezetés egyetlen mozdulattal lefejezte az intézményeket, s azzal, hogy a vezetői megbízásokat visszavonták, lehetetlen helyzetbe hozták az óvodákat, iskolákat. A döntés az orosi és a sóstóhegyi iskolát gazdaságilag még nehezebb helyzetbe hozza, a Benczúr bezárása pedig beláthatatlan károkat okoz. Számos építő jellegű, megfontolásra érdemes javaslat érkezett az iskoláktól, ám ezeket meg sem hallotta a városvezetés, mely elképesztő színjátékot folytatott az elmúlt hetekben a szülőkkel, pedagógusokkal – mondta a frakcióvezető.

Jeszenszki András frakcióvezető-helyettes a feladatfinanszírozás bevezetése kapcsán elmondta, egy ilyen, eltérő pedagógiai programokkal rendelkező intézményhálózat esetében az egységes séma nem alkalmazható, az intézményekre jellemző specifikációk pedig biztosan nem hajthatók végre. – Az előterjesztés úgy fogalmaz, mintha az elbocsátás lenne a célja, ám az nem derül ki belőle, hogy az előírt heti óraszámcsökkenés hány pedagógus és nem pedagógus álláshely megszüntetését jelenti.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában