Helyi közélet

2011.06.20. 11:27

Múzeumok Éjszakája Kisvárdán

<p>Kisvárda - Június 24–én, pénteken 17 – 18 óra között, „Közhírré tétetik” – a múzeumi program több utcás kidobolásával veszi kezdetét, a már második alkalommal megrendezendő Múzeumok Éjszakája Kisvárdán.</p>

– A Múzeumok Éjszakájának az ad különlegességet, hogy a látogatható állandó és időszakos kiállítások mellett, a múzeumban s környékén, ezen egyedi alkalommal, színes nem mindennapi programok várják 18 órától folyamatosan a város és a térség lakóit s a programkínálatunkban résztvevő vendégeket – mondta Dr. Vofkori Mária, történész–múzeumigazgató. 

Nyíregyházi születésű festőművész tárlata

A Múzeumok Éjszakáját 18 órakor nyitja meg Kozma Péter országgyűlési képviselő, majd Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere mond köszöntőt. Rendhagyó tárlatvezetést, Szikora Tamás Munkácsy–díjas, Érdemes Művész kiállítását, Balogh Géza festő és szobrászművész nyitja meg. Szikora Tamás nyíregyházi születésű 67 éves festő. Képei megtalálhatók a Ludwig Múzeumban, Pécsett a Modern Képzőművészeti Gyűjteményben és a párizsi Cité des Arts-ban.

A kiállításon zenélnek a Weiner Leó Alapfokú Zene–és Művészeti Iskola tanárai és növendékei. 

Választékos programok

A Múzeum előtt: Gyere be rózsám, gyere be! az ajaki Kaláris néptánccsoport kedvcsináló műsora várja az érdeklődőket. A múzeumban, síppal, dobbal, nádi hegedűvel – a kisvárdai Ligetkék együttes műsora várja a résztvevőket. Ezt folytatja 19.20–tól, a Tündérmuzsika – énekes–táncos–mondókás kalandozás a gyerekeknek Bumberák Majával. Ezt követően meglepetés kiállítás várja a múzeumi éjszakai program résztvevőit.

20.30–21 óra között a Múzeumban: A kedvenc múzeumi tárgyaim címmel meghirdetett rajzverseny díjkiosztása.

 21 és 22 óra között, Kerek az én szoknyám alja, népviseletek divatbemutatója az Igrice Néptáncegyüttessel, amit A csurkától a pacsirtakontyig – hajfonatkészítő verseny s népi hajfonási bemutató követ. A Görice zenekar húzza majd a talp alá valót kicsiknek és nagyoknak egyaránt a 22 órakor kezdődő, Járd ki lábam, járd ki most!– táncházban.

Kora estétől, (hat órától–sötétedésig) a pulyasarokban, gyöngyfűzés, papírhajtogatás és rajzolás várja a gyerekeket. Bárki lefotóztathatja magát kisvárdai népviseletben. 

Vásárfia és különleges étkek

Nem lehet lesz üres kézzel és gyomorral sem hazatérni a második Múzeumi Éjszaka rendezvényéről vásárfia, s mézeskalácsok nélkül. A lacikonyha bőséges kínálatát a helyi Egészségmegőrző, az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Klubok, az ajaki Pántlikás népdalkör és a penyigei asszonyok tagjai által készített, finomabbnál finomabb, ínycsiklandozó étkek biztosítanak különleges kulináris élvezeteket.

A rendezvény kiemelt támogatói: a Város Önkormányzata, Kisvárdai Rotary Club és Zámbó István.

-Vincze Péter-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában