Helyi közélet

2011.07.06. 14:23

A távolság csak térképen nagy a Vargáknak

Érdekes családi kezdeményezésre hívta fel figyelmünket egy olvasónk. Egymástól távolra kerülve már csak esküvők és lakodalmak okán találkoztak a rokonok, mígnem 2004-ben jutott eszébe valakinek, hogy rendezni kellene minden évben egy „Varga” napot. 

Érdekes családi kezdeményezésre hívta fel figyelmünket egy olvasónk. Egymástól távolra kerülve már csak esküvők és lakodalmak okán találkoztak a rokonok, mígnem 2004-ben jutott eszébe valakinek, hogy rendezni kellene minden évben egy „Varga” napot. Azóta számít július első hétvégéje ünnepnek, noha nincs a kalendáriumban, mégis nagy örömmel készül minden családtag a neves eseményre – mondta el a család legidősebb tagja Leányváriné Varga Sára. Korábban a fehérgyarmati strand volt a találkozó helyszíne, két éve Tarpán találkozott a család, ahol nem csak beszélgetésekkel töltjük az időt, hanem a családok egyes ágai csapatot alkotva versengenek is egymással. Ezzel sikerült elérni, hogy a fiatalabbak kötődése sokkal erősebb az elődökhöz, nagy vidámság közepette küzdenek egymásért.

Megrendezték a Vargák focimeccsét

A tréfás programban volt gumicsizma hajítás, megrendeztük a Vargák focimeccsét, és összemértük kötélhúzásban is az erőnket. Egyéni számok között zsákban futás, kisebbeknek tejfölnyalás volt a feladat. Idén bővítettük a versenyt feleségcipeléssel és házaspárbajjal. A családi kötődést olyan komolyan gondoljuk, hogy van saját címerünk, és bélyegzőnk is no meg vándorserlegünk, amire nem kell nevet vésni, hiszen mindig a Vargák nyernek. Az evés-ivás után táncolunk, beszélgetünk, felidézzük a régi eseményeket. A „szűk” családi létszámot a nagyszülők kilenc gyermekétől számolva 16 unoka, 33 dédunoka egészíti ki 75-re. A családtagok közül van, aki Veszprémből illetve Budapestről érkezik haza, legtávolabbról egy Németországi rokon utazik a Varga napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában