Helyi közélet

2011.07.24. 12:26

Határsértőket és csempészt fogtak a rendőrök

<div> <div> Észak-afrikai származású migránsokat, valamint csaknem 40 millió forintos cigarettaszállítmánnyal egy magyar férfit fogtak el szombaton a szabolcsi rendőrök.

Észak-afrikai származású migránsokat, valamint csaknem 40 millió forintos cigarettaszállítmánnyal egy magyar férfit fogtak el szombaton a szabolcsi rendőrök.

Szombatra virradó éjszaka a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Szolgálat Bereg alosztályának munkatársai Záhony közelében akartak ellenőrizni egy nagy sebességgel közlekedő kisbuszt. A jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem tovább gyorsítva elhajtott. A kisbuszt a közeli Győröcske közelében sikerült megállásra kényszeríteni. A kocsiból kiugró és gyalogosan menekülő férfit a rendőrök elfogták. A járműben 55 ezer doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak. Az elfogott 39 éves tuzséri lakost, a 37,6 millió forint értékű csempészárut és a kisbuszt átadták az eljárás folytatására illetékes Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársainak.

Ugyanezen a napon koraeste a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Penészlek község közelében egy földúton fogtak el két tunéziai, valamint egy-egy marokkió, ill. egyiptomi állampolgárságú férfit, akik illegálisan lépték át a határt. A négy személy kitoloncolása Romániába idegenrendészeti eljárás keretében folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában