Helyi közélet

2011.07.27. 12:42

Szabolcsi romagyerekek nyaralnak Budapesten

A Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság több mint tíz éve szervez rendezvényeket ’Sport és rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében’ mottóval a hátrányos helyzetű kistérségekben.

A Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság több mint tíz éve szervez rendezvényeket ’Sport és rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében’ mottóval a hátrányos helyzetű kistérségekben.A 42 felső tagozatos tanulót most a Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat segítségével azokból az általános iskolákból választották ki, melyek részt vettek a korábbi programokban. Az Alapítványnak és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak nem titkolt célja az is, hogy információval lássa el, és a rendőri hivatás felé orientálja az erre fogékony roma származású gyerekeket.

A július 23-tól 30-ig tartó tábort Budapesten, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában szervezték, ahol a gyerekeket a kikapcsolódás mellett baleset- és bűnmegelőzési programok várták. Több résztvevő most először járt a fővárosban, így városnézést és kirándulásokat is szerveztek nekik.

Kedden a táborlakókat közlekedésbiztonsági nap várta, ahol először KRESZ tesztet töltöttek ki, majd a BRFK munkatársainak irányításával kerékpáros ügyességi versenyen magukat próbára. A hat legeredményesebb gyereknek egy-egy biciklit ajánlott fel az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága - tájékoztatta portálunkat Fülöp Gergely rendőr százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában