Helyi közélet

2011.07.27. 13:08

Testvérvárosi látogatás a nyíregyházi állatmenhelyen

Nyíregyháza - Egy jövőbeli együttműködés kezdete lehet az a látogatás, aminek során Nyíregyháza német testvérvárosából Iserlohnból érkezett két tagú delegáció.

Nyíregyháza - Egy jövőbeli együttműködés kezdete lehet az a látogatás, aminek során Nyíregyháza német testvérvárosából Iserlohnból érkezett két tagú delegáció.Az apropót a látogatásra az adta, hogy a nyíregyházi szervezet, honlapján német gazdák kereshetnek kutyát maguknak. A vendégek ezért tettek látogatást az Állatotthonban, hogy megnézzék milyen körülmények között élnek a gazdira váró ebek – foglalta össze a lényeget Bornemissza Andrea a szervezet vezetője. – Most harminc kutyáról egyeztettünk, ez sikeres megvalósítás után bővülhet.

Az sem mellékes, hogy az új gazdákat a kinti Hand und Pfote szervezet tagjai időről időre felkeresik és ellenőrzik, hogy jó gazdához kerültek a kutyák. Ha gond van, keresnek új gazdát.

Kéz és Mancs

A kapcsolat felvételre a Hand und Pfote (Kéz és Mancs) szervezet vezetőjének férje és egy összekötő érkezett Nyíregyházára. A telepet végignézve elégedettek voltak, elmondásuk szerint még németországi viszonyokat tekintve is szép a környezet, ahol befogadják az állatokat. El vannak különítve azok az ebek, amelyeket még elvadulás miatt szoktatni kell az emberhez, azok is, akiket betegség miatt kezelni kell.

Két ötlet külön is tetszett a német vendégeknek. Az egyik az, hogy a kutyás gazdák szombat délelőttönként kihozhatják a telepre a kedvencet, ahol szakképzett oktatók segítenek a helyes magatartás elsajátításában, a másik, hogy keresi az állatmenhely a kapcsolatot az állatorvosi egyetemmel, hogy itt helyben adjanak gyakorlati helyet a hallgatóknak az ivartalanításhoz. Ez a nem kívánt szaporulat nyomán előforduló szomorú esetek elkerülése érdekében fontos lenne, noha eddig az egyetem nem adott választ a kezdeményezésre.

A vendégek elmondták, hogy saját kapcsolatrendszerükön belül keresik a megoldást arra, hogy egy állatgyógyszerekkel foglalkozó céget a nyíregyházi menhellyel kapcsolatba lehessen hozni, így stabilizálva a működtetés költségeit.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában