Helyi közélet

2011.08.04. 08:09

Ez történt szerdán Szabolcs-Szatmár-Beregben

Itt megnézheti a legfontosabb szerdai eseményeinket!

Itt megnézheti a legfontosabb szerdai eseményeinket!

Nem maradtak magukra a fagykárt szenvedett mezőgazdasági termelők, az ország teherbíró képességéhez mérten komoly segítséget kaptak az államtól – utal a három elemből álló kormányzati intézkedésre szerkesztőségünk vendégeként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának igazgatója.

Nyíregyháza – Idén nyáron fejeztem be a főiskolát Nyíregyházán. Hamarosan Budapestre költözöm, ott szeretnék „letelepedni”, munkát és továbbtanulási lehetőséget találni – meséli Krisztina.

A kormány szerdai döntése értelmében a génmódosított szervezetektől (GMO) szennyezett vetőmagok miatt károsult magyar gazdák hektáronként 360 ezer forint kártérítést kaphatnak az államtól.

Jelenleg is tart a kárbejelentések harmadik körös ellenőrzése, de közben szerdán kaptuk a friss hír: a fagykárt szenvedett mezőgazdasági termelők számára elkülönített csaknem 1,3 milliárd forintos gyorssegély igényléséhez szerdától rendelkezésre áll valamennyi nyomtatvány. 

Kisvárda - Tévedés ne essék, Nagy Sándor nem váltott szakmát!

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország szerdai számában hírt adtunk a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház közelgő, új évadját megelőző akciókról. Ezzel kapcsolatban az alábbi pontosítást kaptuk a színház vezetésétől

Nyíregyháza, Borzsova tanya - Halált okozó testi sértés és más cselekmények vádjával állt a megyei bíróság dr. Bodnár Zsolt vezette tanácsa előtt P. István.

Demecser - Egy híd lábazatának közelében ütközött össze két autó szerdán Demecserben, nem sérült meg senki, de a kár sok ezer forint lehet.

Ajak (MTI) - Visszaidézik a híres ajaki menyegzőt a hét végén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község nemzetközi lakodalmas és hagyományőrző fesztiválján.

Nyíregyháza - A Mozisok Országos Szövetségének egri tanácskozásán elhangzott: a finanszírozás elmaradása miatt veszélybe került az art mozik működése.

Nyíregyháza - Gazdijukat várják a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány kis lakói.

Nyíregyháza - Sipeki Viktória üvegre festett alkotásaiból nyílt kiállítás szerdán a Korzó Galériában.

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. augusztus 8-tól aszfaltozási munkálatokat végez a Nagykörúton belül az alábbi utcákon: Bocskai, Szent István, Luther, Honvéd, Nádor, Szegfű, Hunyadi, Vasvári Pál, Szarvas, Bethlen Gábor utca, Bessenyei tér, Országzászló tér, Vay Ádám körút.

Szabolcs - Augusztus 2-án Szabolcs község belterületén, ahol 50 km/h a megengedett legnagyobb sebesség mérte be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Forgalomellenőrző alosztály járőre a képen látható személygépkocsit, amely a mérés alapján 138 km/h-val közlekedett.

Nyíregyháza - Letisztult minden rendeleti intézkedés, jogszabályi háttér, mától, azaz augusztus 3-tól valamennyi szükséges okmány és igénylőlap rendelkezésre áll a falugazdászoknál, illetve letölthetőek az internetről – szolgált friss hírekkel a fagykár rendezésének rajtjáról a Kelet-Magyarország szerkesztőségének vendégeként Wachal Kálmán.

Tiszabercel - A remekül sikerült vasárnapi ulti party, a keddi kisebbségi nap és a szerdai gátszínház után csütörtökön a Rétköz nyugdíjas egyesületeinek találkozójával folytatódik a Tiszaberceli Kulturális Napok egyhetes rendezvénysorozata.

Nyíregyháza - Közeleg az államalapítás ünnepe, a főiskolán álló Szent István szobor is megszépül a nagy napra.

Nyíregyháza - Azon túl, hogy öltöztet, érdemes felkészülten, napszemüvegen át nézni a szemkápráztató nyári napsütésbe.

Nyíregyháza - A finanszírozás elmaradása miatt veszélybe került az úgynevezett art mozik működése - hangzott el a Mozisok Országos Szövetségének Egerben megrendezett tanácskozásán.

Nyíregyháza - Budapesten a havi 60 ezer forintos albérleti díj a lélektani határ, de a díjjal azonos értékkel bír az egyetemtől mért távolság, illetve az addig tartó utazási idő, vidéken a kisebb távolságok miatt a díj a meghatározó - közölte elemzésében az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat

Nyíregyháza - 2011. szeptember elsején megnyitja kapuját a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum Nyíregyházán, a Szent István utca 21 szám alatt

Félve nyitom ki az újságot, rettegve kapcsolom be a televíziót – mondja ismerősöm. Dankó Mihály jegyzete

Tanulni kell, nincs mese: vagy egy jó kétkezi szakmát, vagy olyan ismeretanyagot, amelyre szüksége van a társadalomnak. Nyéki Zsolt jegyzete

Rakamaz - Ági Rakamazról jár be minden nap az egyik nagy nyíregyházi gyárba dolgozni. Szabadidejét leginkább a barátaival, vagy hosszú vásárlásokkal tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában