Helyi közélet

2011.08.10. 13:33

MSZP: „Tudatosan adósították el Szabolcs megyét”

– Az MSZP megyei vezetése felháborítónak tartja, hogy a frankárfolyam elszabadulása ellenére semmit sem tesz a kormány a devizahitelesek megsegítéséért – mondta szerdai sajtótájékoztatójának bevezetőjében Halmi József frakcióvezető.

– Az MSZP megyei vezetése felháborítónak tartja, hogy a frankárfolyam elszabadulása ellenére semmit sem tesz a kormány a devizahitelesek megsegítéséért – mondta szerdai sajtótájékoztatójának bevezetőjében Halmi József frakcióvezető.– Napok óta olvassuk, halljuk, hogy az előző két szocialista kormány miniszterelnökeit és pénzügyminisztereit – akár visszamenőleges hatályú törvényeket hozva – felelősségre akarja vonni a kormány, mert szerintük az említett politikusok szándékosan növelték az államadósságot. Az én kérdésem ezek alapján az: ki a felelős Szabolcs megye eladósodásáért? 2006-ban a megyei közgyűlés 6 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt, 13 bizottságot működtetett, melyeknek összesen 105 tgaja volt, s emellett 2 főállású alelnököt, s hat tanácsnokot is fizetett. A megyei vezetés a nem kötelező feladatokat túlzott mértékben támogatta, s nem arra törekedett, hogy az önkormányzat működése finanszírozható legyen.

Ha valósak az információink, akkor ezt tudatosan, a Fidesz központi utasítására tették azért, hogy növeljék a szocialista kormány alatt keletkező államadósságot. Amikor ez történt, Fülöp István volt a közgyűlése elnöke, Seszták Oszkár pedig az alelnöke, akik bűnösek a megye eladósódásában, s akiknek a felelősségét meg kell vizsgálni – mondta Halmi József, aki hozzátette: a felelőtlen gazdálkodás következtében az önkormányzat ma napi fizetési gondokkal küzd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában