Helyi közélet

2011.09.21. 13:47

Holnap vár a Szuperbringa program Nyíregyházán

Nyíregyháza - 2011. szeptember 22-én a Nyíregyháza Megyei jogú Város Önkormányzata szervezésében ismét megrendezésre kerül az „Autómentes Nap”.

Nyíregyháza - 2011. szeptember 22-én a Nyíregyháza Megyei jogú Város Önkormányzata szervezésében ismét megrendezésre kerül az „Autómentes Nap”.Az Autómentes napon részt vesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság is, folytatva a „Szuperbringa” programot. A program nem először jelenik meg a Kossuth téren, hiszen tavasszal-nyárelőn már lehetőség nyílott a kerékpárok átvizsgáltatására, érvényesítő matricával való ellátására. Az akkor nem megfelelően felszerelt kerékpárokat kérésre újra átvizsgáljuk, és amennyiben már megfelelnek a rendeletben előírt követelményeknek, ellátjuk szuperbringa matricával. Az átvizsgálásban részt vesz a megyei Kormányhivatal Közlekedési felügyelősége, valamint támogatást nyújt az Allianz biztosító is.

Átvizsgálás helyszíne: Nyíregyháza, Kossuth tér

Ideje: 2011. szeptember 22. 10.00 – 2011. szeptember 22. 14.00 óra

Közúti közlekedésben résztvevő kerékpárok felszereltségével kapcsolatban előírt követelmények: legyen a kerékpár felszerelve elöl sárga, hátul piros fényt adó világítással, első és hátsó fékkel, megbízható kormányberendezéssel, elöl fehér, vagy sárga, hátul piros, minimum az első keréken mindkét irányból láthatóan borostyán sárga fényvisszaverő prizmával, csengővel. (Bővebben a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletben lehet tájékozódni)

Várjuk a kerékpárosokat, tegyünk a biztonságért egy lépést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában