Helyi közélet

2011.09.14. 12:53

Politikusvigyor egy év után

A mai napig mosolyognak ránk a politikusok Nyíregyháza utcáin, a bizalomgerjesztő, szavazatkéregető ragasztmányoknak azonban már rég nem kéne díszelegnie.

A mai napig mosolyognak ránk a politikusok Nyíregyháza utcáin, a bizalomgerjesztő, szavazatkéregető ragasztmányoknak azonban már rég nem kéne díszelegnie.A törvény előírja, hogy a választások után harminc nappal a plakátoknak menniük kell, a többéves tapasztalat azonban azt mutatja, – igazi szankció híján – a kiragasztott posztereknek csupán nyolcvan százaléka tűnik el határidőre. A fennmaradó rész fele felszólítás után tűnik el, ami pedig marad, azt az időjárás emészti, ki tudja meddig.

Mivel szabálysértésnek nem minősül, ha a közúti jelzőtáblákon, vagy oszlopokon marad a kampányplakát, így még a mai napig is találkozhatunk párral – például a Dózsa György, Selyem és Bujtos utcákon. Nyíregyházán a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. feladata a plakátok eltávolítása, aminek költségeit kiszámlázza az érintett mulasztónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában