Helyi közélet

2011.10.07. 13:43

Bokréta és 117 új munkahely Nyíregyházán

Nyíregyháza - A bokréta az építkezés csúcspontját jelzi, de az igazi ünnepi pillanat az lesz, amikor 117 ember állhat munkába az Eissmann Automotive Hungária Kft. új nyíregyházi gyárában.

Nyíregyháza - A bokréta az építkezés csúcspontját jelzi, de az igazi ünnepi pillanat az lesz, amikor 117 ember állhat munkába az Eissmann Automotive Hungária Kft. új nyíregyházi gyárában.Ez a fejlesztés nem csak a nyíregyházi vállalatunk életében jelentős esemény, az egész cégcsoport legnagyobb beruházásai közé tartozik – hangsúlyozta a pénteki bokrétaavató ünnepségen dr. Klaus Elmer, az Eissmann Group Automotive műszaki ügyvezetője.

A város jó adottságokkal rendelkezik

Az anyavállalat vezetősége 12 hónappal ezelőtt döntött arról, hogy Nyíregyházán új csarnokot épít, a munkálatok június közepén kezdődtek, és a tervek szerint november 14-én átadhatjuk az új üzemünket – ismerte el ezzel a kivitelező helyi székhelyű cég, a Fémszerkezet Kft. teljesítményét is Böszörményi Attila ügyvezető igazgató. A cég mintegy 1,5 milliárd forint értékű beruházáshoz 283 millió forint támogatást nyert, s 117 új munkahely teremtését vállalta.

A város vezetése kiemelten támogat minden innovatív, és a foglalkoztatás javulását szolgáló beruházást. Ez a fejlesztés is bizonyítja: a város jó adottságokkal rendelkezik a gazdasági, ipari fejlesztésekhez. Örömteli, hogy egy hónapon belül már a harmadik ilyen jellegű gyárépítést jelenthettük be – gratulált a megyeszékhelyen 14 éve termelő, prémium kategóriás autógyáraknak sebességváltó gombokat, műszerfal elemeket beszállító cégnek dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában