Helyi közélet

2011.10.04. 12:47

Egy darabig egy óvónénivel kevesebb

Egyik olvasónk levelet írt szerkesztőségünkbe, amiben leírja, négy éves gyermekének furcsa változásokra kellett visszatérnie betegségéből. A helyszínen jártunk utána.

Egyik olvasónk levelet írt szerkesztőségünkbe, amiben leírja, négy éves gyermekének furcsa változásokra kellett visszatérnie betegségéből. A helyszínen jártunk utána.Olvasónk levele így hangzott: „A 4 éves kisfiam a Kincskereső óvodába jár. Az egyik óvónénink beteg lett és hosszabb ideig távol lesz! Az intézmény sajnos házon belül nem tudja megoldani a helyettesítését mivel nem egy két napról van szó, ezért az önkormányzat illetékeséhez fordultak, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a helyettesítő óvónéni bérét nem tudják fedezni!

A gyermekem most tért vissza a megszokott kis közösségébe betegség miatt és választhattam vagy minden nap haza viszem délben amit én meg tudok oldani (sajnos vagy hálának) mert itthon vagyok, vagy a délutáni alvásra vándorol egy másik idegen közösségbe! Nem beszélve arról, hogy felborul a gyerek napirendje mert eddig tisztában volt vele hogy alvás után megyek érte. De most egy ideig délben jön haza majd megint ott kell aludni az oviban. Kérdem én kinek az érdekét szolgálja ez a megoldás?”

A helyszínen, a tagóvoda vezetőjétől, Homonyik Erikától megtudtuk: – A szóban forgó óvónéni valóban egy nagyon komoly műtéti beavatkozásnak kell, hogy alávesse magát, legjobb esetben is hat hétig lesz távol, reméljük jól van és tudja, szorítunk neki és nagyon sok szeretettel várjuk majd vissza, ha eljön az ideje. Nem igaz ugyanakkor, hogy nem tudjuk megoldani a helyettesítését, több lehetőség is létezik.

- A szülőknek nem kötelező haza vinniük a gyermekeket délben, ez csak egy lehetőség, ha szeretnének élni vele. Nem győzöm azonban hangsúlyozni, hogy nekünk csak is és kizárólag az a legfontosabb, hogy a gyermek még egy hajszálnyit se sérüljön sem testileg, sem lelkileg. Mindig az ő szempontjaikat tartjuk szem előtt – nyilatkozta portálunknak a tagintézmény vezetője, aki ezúton is kíván minden munkatársa nevében jobbulást kórházban lévő kollégájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában