Helyi közélet

2011.11.06. 18:15

Vendégsorok: Konzumhölgyek

Régóta lelkes olvasója vagyok a lapok apróhirdetéseinek, mert ott nincsenek pártszólamok, vezetőknek címzett tiszteletkörök, onnan hiányzik a város – vagy faluvezetők dicsőítése, mindig mosolygós fényképekkel illusztrálva. <strong>Angyal Sándor jegyzete</strong>

Régóta lelkes olvasója vagyok a lapok apróhirdetéseinek, mert ott nincsenek pártszólamok, vezetőknek címzett tiszteletkörök, onnan hiányzik a város – vagy faluvezetők dicsőítése, mindig mosolygós fényképekkel illusztrálva. Angyal Sándor jegyzeteMeg ott nem akarják szájbarágni nekem, hogy miről mit gondoljak. Azokon a hasábokon tények, információk vannak, gyakorta több, mint a más oldalakon. Ezen a területen nincs széthúzás, egymás gyalázása, ehelyett sűrű a kínálat meg a kereslet házban, ingóságban, albérletben, palotapincsiben és használt zongorában.

Két dolog mégis feltűnt nekem az utóbbi időben, ami zavarba hozott, illetve elszomorított. Bizonyára másoknak is hiányérzetük támadt, hogy a legkisebb terjedelmet az „Állást kínál” rész tölti meg. Van úgy hogy nincs is ilyen szakasz, vagy ha akad, akkor is csak egy-kettő. Eltűntek például a gépírói, adminisztrátori, titkárnői ajánlatok, ami még hagyján, hiszen ők improduktívként csak a kiadást növelik. Ehelyett gyakrabban üti meg a szemünket, hogy tetőfedőket, kőműveseket, önállóan dolgozó szerelőket, asztalosokat keresnek, ami viszont jó lenne, ha volna elég belőlük. De nincs, vagy ha akadna is, minimálbérrel akarják kiszúrni a szemüket, annyival, amennyit feketén, alkalmi munkával egy hónap helyett néhány nap alatt megkeresnek.

Hanem a legnagyobb terjedelmet az aprók között a könnyedebb elfoglaltságok teszik ki. Sokszor keresnek szemrevaló pultos lányokat újonnan nyílt belvárosi kávézóba, söntésbe. Lehet válogatni továbbá a busás bevétellel kecsegtető külföldi ajánlatok között: táncoslányokat, konzumhölgyeket, – újabban vállalkozó kedvű fiúkat- csábítanak, akiknél egyetlen követelmény a csinos külső, a jó megjelenés, továbbá a jó kapcsolatteremtő képesség. A szégyenlősök itt nem rúghatnak labdába. Persze, rossz aki rosszra gondol, hiszen itt szó sem lehet felkínálkozásról, ugyebár. Éjszakai bár annál inkább, hiszen nekik az az üzem, a munkahely. (Jut eszembe mindeközben az ismert szóvicc: Az anya szólt, bár fiú lenne és ő bárfiú lett...)Ja, majdnem elfelejtem: itthon mindeközben a főiskolai és egyetemi diplomával, számítógépes tudással rendelkező munkanélküliek ezerszámra írják az önéletrajzot álláskeresés érdekében, hiába. Az a válasz jön: már tárgytalan, betöltötték. Tessék csak rápillantani az „Állást keres” szakaszra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában