Helyi közélet

2011.12.19. 13:49

Győzelemmel felérő „vereség”

Nyíregyháza - A sportban a második helyet nem feltétlenül sikerként könyvelik el, bár sok versenyzőnek éppen az a pozíció jelenti a csúcsot, álmai netovábbját, teljesítménye betetőzését.

Nyíregyháza - A sportban a második helyet nem feltétlenül sikerként könyvelik el, bár sok versenyzőnek éppen az a pozíció jelenti a csúcsot, álmai netovábbját, teljesítménye betetőzését.Van, aki viszont csalódásként éli meg, és az első hely elszalasztott esélyét látja benne. Kiderült, hogy az X-Faktor vasárnapi kétszemélyes fináléja után a második Muri Enikő korántsem tartja kudarcnak az eredményt, büszke arra, hogy részese lehetett a záróadásnak. A nyíregyházi felfedezett beírta magát a tehetségeskutató verseny történelmébe, hiszen nem jutott el hölgyénekes ilyen magasságba. Ő lett a 2011-es esztendő női hangja, aminek igen komoly a rangja.

Enikő is ugyanolyan nyertes

– Az én szememben a döntőt szombaton rendezték, a vasárnapi végjáték már inkább nevezhető ünnepségnek – jelentette ki Muri András, Enikő édesapja, aki gitárosként roppant lelkes hobbizenész, és gyakran szokta kísérni pengetve a lányát. – Két nagyon jó énekes közül kellett választani. Nincs abból semmi probléma, hogy Kocsis Tibor lett a győztes, hiszen megérdemelte. Enikő nem emiatt sírt, hanem a meghatódottságtól. Nyilván furcsa érzés, hogy nagyon közel volt a végső győzelemhez, de ő is ugyanolyan nyertes. Két éve már Budapesten tanul, nem féltjük, meg tudja állni a helyét bárhol. Most minden eddiginél zsúfolt napjai lesznek, de legalább a szentestét családi körben töltjük.

4for Dance is drukkolt neki

A Gambler Poker Clubban szorítottak ország-világ nyilvánossága előtt a Muri Enikőért rajongók. Többek között a 4for Dance tagjai is drukkoltak a barátjukért.

– Évek óta azonos baráti társasághoz tartozunk, együtt bulizunk, sok közös élményünk van. Ahol tudunk, segítünk egymásnak – mondta Illés Dániel, a nyíregyházi tánctársulat frontembere. – Mindenki várta a pillanatot, aztán amikor nem Enikő nevét ejtette ki Ördög Nóra, pokolian éreztük magunkat. Nem túlzok, síri csend telepedett a helyiségre. Egyébként pedig azt tanácsolom Enikőnek, hogy egy percig se keseredjen el, nem kell ahhoz elsőnek lenni, hogy szép pályát fusson be. Ott van például Majka. Ő befutott, sok show győztese viszont eltűnt. Biztosan csalódott kicsit Enikő, de a mi szemünkben ugyanolyan nyertes, mint Kocsis Tibor. Úgyhogy: fel a fejjel!

Wolf Kati példája

„Szakmailag nehéz összevetni, hogy egy férfi vagy egy női versenyző-e a jobb. Nyilvánvaló, hogy Enikőnek szurkoltunk. A vasárnapi döntőn érződött, hogy kifacsartan, kevés alvással álltak a mikrofon elé. Egy énekesnek rengeteget számít a kellő levegő és a koncentrálás. Wolf Kati korábban a hatodik helyen végzett, mégis felkapott lett, a helyezés tehát nem befolyásoló tényező. Enikő nagyon sokra hivatott, az első háromban korábban soha nem végzett női előadó” – említette Csernák Tibor, aki profi billentyűs, 31 esztendeje van a zenei pályán.

- Ladányi Tóth Lajos  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában