Helyi közélet

2011.12.15. 16:30

Korszerűsödik az egészségügyi ellátórendszer Kisvárdán

Kisvárda - Új profilként létrejön egy gyermek-fekvőbeteg ellátásra alkalmas rehabilitációs részleg is.

Kisvárda - Új profilként létrejön egy gyermek-fekvőbeteg ellátásra alkalmas rehabilitációs részleg is.Egy ünnepélyes nyitórendezvény keretében a Felső-Szabolcsi Kórházban megkezdődött a „Struktúraváltozást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című pályázaton elnyert források felhasználása. Az Európai Unió által támogatott projekt mind a Kisvárda, mind a régió egészségügyi ellátásában kiemelkedő jelentőséggel bír majd.

– A projekt során a lakosság egészségügyi állapotával összhangban kialakított, magas színvonalú és korszerű egészségügyi szolgáltatások érdekében megújításra kerül az ellátások feltételrendszere. A főépület mögé, a sürgősségi betegellátó osztályhoz kapcsolódva egy központi technikai tömb épül, amelyben helyet kap a központi műtő, a központi steril és az intenzív osztály. A rendelkezésre álló fekvőbeteg kapacitás és humánerőforrás optimális kihasználása érdekében bizonyos osztályok esetében úgynevezett mátrix struktúrában történő betegellátás kerül bevezetésre. A projektnek köszönhetően a kórházban 133 ágyon belgyógyászati jellegű, 99 ágyon sebészeti jellegű mátrix fog működni. A főépületben kialakítunk egy központi betegirányító és előjegyzési egységet, mely által a betegek a kórházba érkezés időpontjától számítva a lehető legrövidebb időn belül jutnak hozzá az egészségügyi állapotuk által indokolt ellátáshoz – mondta Harsányi Imre, a kórház főigazgatója.

A projektnyitón Kisvárda polgármestere, Leleszi Tibor is szólt a eseményen megjelentekhez.

– Városunk mindig is kistérségi központ volt gazdasági, kulturális és egészségügyi szempontból is. A hamarosan megvalósuló fejlesztések révén a kórház és azok alkalmazottjai is egyaránt képesek lesznek alkalmazkodni az új kor igényeihez és kihívásaihoz. Szeretnénk, hogy mind a beteg, mind a dolgozó elégedett legyen. Továbbra is a térség meghatározó egészségügyi ellátóközpontja igyekszünk lenni – zárta a polgármester.

A rendezvényen tiszteletét tette dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő is.

– Örülök annak, hogy egy még jobban megerősített egészségügyi intézménye lesz a városnak, ami továbbra is arra hivatott, hogy a környéken élőket gyógyítsa és szolgálja – mondta a képviselő. A kivitelezési munkálatok előreláthatólag a közbeszerzési eljárás lezárultával kezdődhetnek meg. A tervek szerint a projekt - melynek összköltsége több mint hárommilliárd forint - 2013 június 30-én zárul majd.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában