Helyi közélet

2011.12.06. 09:28

Viszlát köztársaság!

Magyar Köztársaságról Magyarországra változik az új alaptörvény értelmében az ország hivatalos elnevezése január 1-jétől. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Magyar Köztársaságról Magyarországra változik az új alaptörvény értelmében az ország hivatalos elnevezése január 1-jétől. Tarnavölgyi Gergely jegyzeteA kormány minden egyes törvényt egyenként módosít. A kivitelezés alapos, több mint kétszáz rendeletet érint a változtatás. A munka méretét jól mutatja, hogy a szóban forgó kifejezést összesen 514 alkalommal írják át vagy törlik véglegesen a jogszabályokból.

Ezzel a „problémával” a rendszerváltáskor nem vesződtek ennyit, akkoriban automatikusan végezték el az ország nevének átírását, amikor ötévenként vagy rövidebb időközönként megjelentették a hatályos jogszabályok gyűjteményét.

A törvényeken kívül más helyeken is módosul a Magyar Köztársaság elnevezés, ilyenek például az országhatárainkon található táblák. Horváth József, a Magyar Közút Kht. kommunikációs vezetője elmondta: az általuk kezelt utak mentén 73 darab ilyet tartanak nyilván. Ezek kicserélését meg is kezdték, várhatóan még bőven január 1-je előtt végeznek a munkával. A táblák lecserélése természetesen nincs ingyen, összesen 5,5 millió forintba kerül...

Magyar Köztársaság. Élt huszonkét évet.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában