Helyi közélet

2012.01.30. 13:27

Szárnyaltak a világkiállításon a nyíregyházi madarászok

A spanyolországi Almeriában rendezték meg a 60. Ornitológiai Világkiállítást és a Világszövetség (COM) Kongresszusát, melyen Magyarországot a nyíregyházi székhelyű Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetsége képviselte.

A spanyolországi Almeriában rendezték meg a 60. Ornitológiai Világkiállítást és a Világszövetség (COM) Kongresszusát, melyen Magyarországot a nyíregyházi székhelyű Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetsége képviselte.– Csak a nagyságrendet érzékeltetném: a kiállításon több mint 26 000 (!) madár versenyzett a minél előkelőbb helyezésekért és a kiváló minősítésekért – újságolta  tájékoztatott Tóth Sándor, a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének elnöke.

– Madarászaink közül aranyérmes lett Tóth István (H1-Budapest) kék-sárga arapapagája, ezüstérmet szerzett dr. Bodrogközy Zoltán (H3-Gyula) kanári-atráta keresztezése, míg negyedik helyezést ért el Brösztl Julianna (H13-Nyíregyháza) pheo színkanárija. A roppant értékes pozíciók mellett több kiváló minősítésnek is örülhettünk.

Csoda, hogy madarat lehet fogatni a díjazottakkal?...

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában