Helyi közélet

2012.02.22. 17:41

Önkéntes tartalékosként segítik a honvédséget

Nyíregyháza - Az utóbbi időszakban nagy hangsúlyt kapott hazánkban a a honvédség tartalékos rendszerének kialakítása. Ennek megfelelően az év elején az alkalmassági vizsgálatokkal megkezdődött a rendszer kiépítésének újabb szakasza, ami a műveleti tartalékos állomány feltöltését szolgálja.

Nyíregyháza - Az utóbbi időszakban nagy hangsúlyt kapott hazánkban a a honvédség tartalékos rendszerének kialakítása. Ennek megfelelően az év elején az alkalmassági vizsgálatokkal megkezdődött a rendszer kiépítésének újabb szakasza, ami a műveleti tartalékos állomány feltöltését szolgálja.A felmérésen megfelelő személyek közül megyénkből az első ütemben szerdán három fő önkéntes műveleti tartalékos kötött szerződést a Magyar Honvédséggel.

– Az önkéntes tartalékos rendszer egyfajta kapcsot jelent a magyar társadalom és a honvédség között. Az elmúlt év elejétől mintegy 2000 fő védelmi tartalékost vettünk fel, akik ma már a fontosabb objektumok és laktanyák őrzését látják el, s ezt követheti további 5000 fő önkéntes műveleti tartalékos felvétele, akik közül megyénkből hárman ma kötöttek szerződést – mondta el Nagy Zoltán mérnök alezredes lapunk érdeklődésére.

Biri Imre mérnök tartalékos alezredes számára nem ismeretlen a honvédség, hiszen több évtizedig dolgozott a megyei hadkiegészítő parancsnokságon.

– Mikor meghallottam, hogy önkéntes tartalékosként vissza lehet jönni, örültem neki, hiszen az a harminc év nem múlt el nyomtalanul, hiszen az az egész életem volt. Továbbra is szeretnék olyan felelősségteljes munkát végezni, mint aktív katonatisztként a honvédségnél, s szeretném a hazát ezáltal is szolgálni.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában