Helyi közélet

2012.03.29. 11:28

140 millió forint értékű cigifogás egy nap alatt

A Kölcse Határrendészeti Kirendeltség munkatársai előzetes információk alapján ellenőriztek 28-án egy kölcsei almáskertet. A helyszín átvizsgálása során egy teherszállító járművet találtak, amelynek ponyvával fedett rakterében nagy mennyiségű, ún. mesterkartonokba rendezett ukrán zárjegyes cigarettát találtak.<strong>

A Kölcse Határrendészeti Kirendeltség munkatársai előzetes információk alapján ellenőriztek 28-án egy kölcsei almáskertet. A helyszín átvizsgálása során egy teherszállító járművet találtak, amelynek ponyvával fedett rakterében nagy mennyiségű, ún. mesterkartonokba rendezett ukrán zárjegyes cigarettát találtak.A határrendészek terepkutatást hajtottak végre a cigarettacsempészek felkutatása érdekében, ez azonban nem vezetett eredményre. A tehergépkocsit a benne talált csempészett cigarettával együtt az eljárást lefolytató Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai lefoglalták. A NAV tájékoztatása szerint a lefoglalt dohányáru mennyisége 107.500 doboz, melynek értéke közel hetven millió forint.

A Beregsurány Határrendészeti Kirendeltség hőkamera kezelője 28-án a kora reggeli órákban egy Tarpa és Tivadar között a Tisza árterületén az államhatár irányába haladó mezőgazdasági vontatóra figyelt fel. A beregsurányi járőrök munkatársuk jelzésére ellenőrizték a járművet, amelynek pótkocsijában 100.000 doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak, amelynek értéke meghaladja a hetvennégy millió forintot. A rendőrök a járművet vezető magyar állampolgárságú férfit elfogták, majd a lefoglalt gépkocsival és csempészett dohányáruval együtt átadták az eljárást lefolytató Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában