Helyi közélet

2012.03.20. 18:22

Aki tehet, most tegyen!

Demecser - Aki nem tud pénzzel segíteni, adhat egy ajándéktárgyat is, egy kisgyermek gyógyulásának reményéhez.

Demecser - Aki nem tud pénzzel segíteni, adhat egy ajándéktárgyat is, egy kisgyermek gyógyulásának reményéhez.A véletlen hozta össze Bihari Anitát egy kislánnyal, akit Jakab Jázmin Biankának hívnak. Egészségesen született, majd egy agyhártya gyulladás szövődményeként került olyan állapotba, hogy fényre hangra reagál, de a korának megfelelő fejlődést nem produkálja. Anita az egészségügy határterületén dolgozik, így nagyon megérintette a kislány állapota, főleg, amikor megtudta, hogy van remény a gyógyulásra.

Az ország egyetlen magánklinikáján Sopronban egy speciális eljárással az agyban elhalt területek feladatát átvezetik ép területre, így a stagnáló állapotból a kicsi mozgási és beszédkészsége újraépülhet. Ez azonban olyan kezelés, amit a TB nem támogat. Ezért Anita egy gálaestet szervezett, ami szombaton Demecserben lesz a helyi művelődési házban. Az itt befolyó jegybevételből, támogatójegyből, és a tombola árából gyűlhet össze Bianka gyógykezelésének ára. Aki nem tud pénzzel segíteni, az is felajánlhat ajándéktárgyat amit a tombolán kisorsolnak.

A szombat esti gála programjában zeneművészeti előadók, modern és társastánc csoportok lépnek fel, felnőtt néptáncosok hívnak táncba, ehhez élőzenét Németh Attila ad, DJ Szatmári és Jucus emeli csúcsra a hangulatot. Remélhetően ez a kezdeményezés eredményes lesz, és Jakab Jázmin Bianka egy nap a maga nyelvén megköszönheti mindenkinek, aki tett érte, a gyógyulásáért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában