Helyi közélet

2012.04.27. 18:02

Diákok készítettek tudományos filmeket

Nyíregyháza - Párizsi utazást kapott saját építésű ionmérő készülékéért.

Nyíregyháza - Párizsi utazást kapott saját építésű ionmérő készülékéért.A Bánki Donát Műszaki Középiskola 12.d osztályának négy diákja a budapesti Kossuth Klubban készült az újabb megmérettetésre. Hábel Ervin a saját tervezésű, és építésű légköri ionmérő készülékén még apró forrasztásokat végzett, Csoma József, Bakkancsos István, és Ferencz Richárd pedig végiggondolta, milyen érveket sorakoztat majd fel a zsűri előtt, az általuk készített természettudományos oktatófilm kampánya során.

Hábel Ervin elismerésként egy párizsi utazást kapott a XVII. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás díjazottjaként.

A bánkis filmesek az ország tíz legjobb, diákok készítette tudományos kisfilmjét felvonultató országos verseny döntőjében a helyszínen is bemutatták a neves tagokból álló zsűri előtt a Leonardo-híd megépítésének folyamatát. A filmek megtekinthetőek: www.tudasfeltoltes.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában