Helyi közélet

2012.04.16. 12:00

Élesben izzadnak a mazsolák

Nyíregyháza - Idén januártól megszűnt a rutinvizsga, a jogosítványért izzadó tanulóvezetőknek a forgalomban kell a manővereket megoldaniuk.

Nyíregyháza - Idén januártól megszűnt a rutinvizsga, a jogosítványért izzadó tanulóvezetőknek a forgalomban kell a manővereket megoldaniuk.A jogszabályok változása értelmében a jogosítvány megszerzéséhez már nem kell külön rutinvizsgát tenniük a tanulóknak, élesben, a forgalmi vizsga részeként kell bizonyítaniuk képzettségüket. Ez türelmet kíván a közlekedés többi szereplőjétől, még nagyobb odafigyelést az oktatóktól és nem utolsó sorban nagyobb koncentrációt a vizsgázó mazsoláktól. A valóságban ugyanis nem bóják jelölik a határokat, ha mondjuk tolatás közben koccan a „T betűs” annak bárki megihatja a levét.

- Amennyire én tudom, ebben a gazdasági helyzetben egyre kevesebben próbálnak jogsit letenni, így különösebben nem vettük észre, hogy gondot okoznának a tanulóvezetők – mondja Ferku Zsolt, a Főtaxi vezetője. Nagyobb gondot jelentenek a belvárosi építkezésekre igyekvő munkagépek, egy-egy teherautó miatt pillanatok alatt bedugulhat például a Bethlen utca – nyilatkozta a taxis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában