Helyi közélet

2012.05.07. 19:40

Drogosnak nézték, agydaganata volt

Újkenéz - A gyászoló család szerint fiukat drogosnak nézték, ezért nem akarták rendesen ellátni. Mire mégis bekerült, már késő volt.

Újkenéz - A gyászoló család szerint fiukat drogosnak nézték, ezért nem akarták rendesen ellátni. Mire mégis bekerült, már késő volt.A húsz éves Ádám alig egy hónapja lett rosszul – adta hírül hétfőn a TV2. A feje és a füle fájt, kettős látásra panaszkodott. Az ügyeleten kapott is gyógyszereket – megfázásra. Később újra rosszul lett, ekkor már bent tartották a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban. A család szerint bent azt hitték, hogy fiuk drogos és elvonási tünetei vannak, ezért haza is engedték.

Később még rosszabbul lett, ekkor már mentők vitték el, de Kisvárdán csináltak egy drogtesztet, csak ez után voltak hajlandóak megvizsgálni. A CT kimutatta, egy hat centis daganat van a fejében, néhány nap múlva meghalt – áll a tévések tudósításában.

A család barátja, aki nem mellesleg az érintett területen is komoly szakember, döbbenettel mesélte lapunknak a történteket. – Én még életemben nem találkoztam ennyire döbbenetesen lekezelő, nihilista, nemtörődöm magatartással egészségügyi dolgozók részéről – nyilatkozta az úriember, aki ahogy mondta, már megette a kenyere javát.

Egy százalék esélyt adtak a túlélésre

Utolsó alkalommal, amikor a kórházba került a fiú, fél hét felé nyöszörgő hangon hívta fel az apját, hogy menjenek érte, mert hazaengedik. A szülő érkezésekor az ügyeletes doktor minősíthetetlen hangnemben közölte az apával, hogy vigye innen hazafelé a fiút, nem szálloda ez. Nem volt, mit tenni, hazamentek. Pár órával később már a mentő vitte el a fiút, de CT-t nem akart addig csináltatni az őt ellátó egészségügyis, amíg egy drogteszt be nem bizonyítja a fiatalember tisztaságát. A vizsgálat után kiderült, hogy egy hat centis daganata van Ádámnak a halántéklebeny környékén.

Átszállították Debrecenbe, ahol az őt váró orvos a leletek alapján, szinte külön vizsgálat nélkül azonnal a műtőbe vitette a fiút. Legfeljebb egy százalék esélyt adtak a túlélésre, akkor már nagyon késő volt – mondja az úriember, aki azt is hozzáteszi, hogy a jó kiállású, sportoló srác életében nem cigizett, nem alkoholizált, a drog pedig fel sem merült nála. – Világ életében testépítő akart lenni, ez volt a mindene, erre tett fel mindent – mondja.

A család kedden találkozik a kisvárdai kórház igazgatójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában