Helyi közélet

2012.05.18. 07:41

Indul az ötéves terv

Gyalogosként, autóvezetőként, újságíróként és gyakorló pedagógusként is egyetértek a napokban elfogadott, ötéves „szavatossági idővel” ellátott új Nemzeti alaptanterv azon passzusaival, amelyek a gyakorlatias, modern ismeretszerzést célozzák. Palicz István jegyzete

Gyalogosként, autóvezetőként, újságíróként és gyakorló pedagógusként is egyetértek a napokban elfogadott, ötéves „szavatossági idővel” ellátott új Nemzeti alaptanterv azon passzusaival, amelyek a gyakorlatias, modern ismeretszerzést célozzák. Palicz István jegyzeteEgy pillanatig sem vitatom, hogy fontos tananyag a matek, a töri, a biosz és az irodalom, nem beszélve a szóbeli és írásbeli kommunikáció, vagyis a helyes nyelvhasználat oktatásáról (néhány képviselőre és polgármesterre is ráférne egy kis korrepetálás a megnyilatkozásaikból ítélve), ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a közlekedési alapismeretek, a „hiteles” gazdasági-pénzügyi tudnivalók, valamint az etika és az erkölcstan oktatása is joggal követel magának helyet a nemzeti tudás minimumát sűrítő dokumentumban.

Ha engem kérdeznek, utóbbi kettőre van a legnagyobb szüksége a mai fiataloknak, hiszen az utóbbi években, évtizedekben nagyon eltávolodtunk a valódi értékektől. A családi és baráti környezet „nevelő” hatása gyakran többet árt, mint használ, a kereskedelmi tévékből áradó és a világhálón található népbutító, agymosó, hamis erkölcsi és társadalmi értékrendet közvetítő (és istenítő) tartalmakról nem is beszélve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában