Helyi közélet

2012.05.31. 08:36

Konferencia a 800 éves Tuzsérról

Tuzsér, Fehérgyarmat, Mándok, Záhony - A napokban megrendezett „Tuzsér és a Lónyayak” jelmondatú konferencián a híres család és a település sokszínű kapcsolata került a középpontba.

Tuzsér, Fehérgyarmat, Mándok, Záhony - A napokban megrendezett „Tuzsér és a Lónyayak” jelmondatú konferencián a híres család és a település sokszínű kapcsolata került a középpontba.A felső-szabolcsi nagyközség ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 800 éves jubileumát. A rendezvényt Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat polgármestere nyitotta meg a szépen felújított Lónyay kastély dísztermében. A témakört történelmi, irodalmi, politikai, régészeti, muzeológiai és természetvédelmi aspektusból megközelítő előadások megtartására neves szakértők kaptak felkérést.

A rendezvényre a település lokálpatriótái mellett a nagyközségből elszármazott jeles személyiségek is meghívást kaptak, sőt a környező városokból (Kisvárda, Mándok, Záhony) és községekből is érkeztek érdeklődők.

Az önkormányzat és a Tuzsér Községért Közalapítvány által életre hívott konferencia az egyik kiemelt eseménye volt az egész éven át tartó ünnepi rendezvénysorozatnak.

Ágij Adrienn - Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában