Helyi közélet

2012.05.15. 15:00

Közgyűlést tartott és ünnepelt a Vöröskereszt

Nyíregyháza - Immár évek óta hagyomány, hogy a Vöröskereszt Világnapi megemlékezést az éves közgyűléssel köti össze a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. Nem volt ez másképp most sem, a megemlékezésnek a Megyeháza díszterme adott otthont.

Nyíregyháza - Immár évek óta hagyomány, hogy a Vöröskereszt Világnapi megemlékezést az éves közgyűléssel köti össze a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. Nem volt ez másképp most sem, a megemlékezésnek a Megyeháza díszterme adott otthont. Az ünnepi köszöntőt Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke mondta, aki egy hónapon belül másodszor fordult meg a megyeszékhelyen, hiszen három hete jelen volt a Bem József Általános Iskola bázisiskolává avatásán is.

– Már az előző látogatásom során is kiderült, hogy a megyei szervezet aktívan dolgozik a térségben. Szükség is van erre az aktivitásra, hiszen nehéz év áll mögöttünk. Csökkent az állami támogatás, kevesebb lett az adományok mértéke is. Ettől függetlenül továbbra is nagy szükség van a munkánkra, ahogy nagy szükség volt az eddig 131 év alatt is. Gondoljunk csak a két világháborúra, de elég ha csak a közeli múltba tekintünk vissza, példaként említhetem a belvizet és a kolontári vörösiszap-katasztófát. Örömteli, ahogy az ifjúsági szervezeteink teszik a dolgukat, illetve ahogy gyarapodik bázisiskoláink száma. A Vöröskereszt munkájára mindig is volt igény, és lesz is a jövőben – mondta Habsburg György.

A nyitóbeszéd után a Kodály Zoltán Általános Iskola Napsugár kórusa adott elő egy rövid műsort, majd a szakmai elismerések kiosztása következett. Ezután a megyei szervezet értékelte a 2011-es év munkáját, elhangzott a közhasznúsági jelentés és az egyszerűsített éves beszámoló is. A világnapi megemlékezéssel egybekötött közgyűlés a felügyelő bizottság beszámolójával zárult.

A Vöröskereszt nemzetközi napján a testületért végzett kimagasló munkáért arany kitüntetést kapott (balról): Szónok Sándorné (Pap), Tóth Zsigmond (Fehérgyarmat) és Dávidné Szabó Aranka (Mátészalka), kiemelkedő oktató-nevelői munkáért arany medált vehetett át a kisvárdai Hegedűs Árpádné (j).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában