Helyi közélet

2012.05.22. 16:02

Milyen esélyei vannak egy csökkent munkaképességűnek állást találni?

Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy vajon szerintük milyen esélyei vannak egy csökkent munkaképességűnek állást találni megyénkben?

Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy vajon szerintük milyen esélyei vannak egy csökkent munkaképességűnek állást találni megyénkben?Bálint András szerint a START-nál nyílik erre lehetőség. – A volt sógoromnak születése óta paralízises a lába. Végzettsége szerint műszerész, bár már nem tartom vele a kapcsolatot, azt azért tudom, hogy a START-nál dolgozik. Egyébként fekvenyomóbajnok is volt, 160 kilót kinyomott.

Szabó Ferenc Zoltánné egyértelműen úgy gondolja, hogy nehéz ügy. – Ráadásul itt vannak ezek a felülvizsgálatok, sok csökkent munkaképességű kerülhet vissza a munkaerőpiacra, nekik mindnek munkát adni lehetetlen – mondta a nyugdíjas, 74 éves asszony. Demeter Róbert szerint egy egészséges embernek is nehéz, nem hogy egy sérültnek. – Én is egy átképzésre járok jelenleg, burkolónak tanulok, hogy könnyítsek a megélhetésemen.

Bódi Balázs is ezen a véleményen van. – Én magam is tartok attól, ha elvégzem a sulit, akkor nehezen találok állást. Ha valaki csökkent munkaképességű, ez rá fokozottan igaz – válaszolta.

Sulek Erika egy közeli ismerőse kilencven százalékos látássérült. – Egy éve keres állást, sokáig maszőrként dolgozott. Most a fővárosban próbálkozik, ráadásul gyereke van, az sem könnyít a helyzetén.

Oláh Alexandra osztálytársa is gyengénlátó, bátr ő „csak” húsz százalékos. – Ő jogra szeretne menni, most az érettségire készül, nagyon szorgalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában