Helyi közélet

2012.05.04. 10:46

Nem csitulnak a karászi kedélyek?

Nyírkarász - A polgármester szerint csütörtökön elutalták a számlákra a közmunkabéreket.

Nyírkarász - A polgármester szerint csütörtökön elutalták a számlákra a közmunkabéreket.Újabb levél érkezett szerkesztőségünkbe a szabolcsi településről. A néhány héttel ezelőtt keletkezett probléma ezek szerint nem oldódott meg teljes mértékben. Legalábbis ez derül ki a nyírkarászi Kovács András Péter leveléből. – A segélyek kifizetése a polgármester úr szerint rendben működnek, szerinte a segélyek elutalása 22-27-e közt történik. Akkor miért van az, hogy április 27-én még egy fillér nem érkezett az érintettek számlájára. A közmunkabérek hetes kifizetését miért nem tudják már három hónapja megoldani? A kéthetes utalások sem időben történnek, és nem is annyi érkezik, mint amennyinek kellene. A pénz elmegy munkaruhára, szerszámra, anyagra, de a munkásokra nem jut. Az pedig már csak egy aprócska ráadás, hogy az élelmiszerbank által adott adományokból egy egyedül élő ember jobban részesül, mint a sokgyerekes családok – zárul a levél.

A nyírkarászi polgármester reagálása

Újból megkerestük Nyírkarász polgármesterét, aki igyekezett választ adni a levélben megfogalmazott problémákra. 

– Való igaz, hogy támadt egy kisebb rendszerhibánk, így április huszonhatodika helyett „csak” másnap tudtuk elutalni a szociális segélyeket. Akinek megegyezett a bankja a mi számlavezető pénzintézetünkkkel, annak azonnal, de akiknek nem, azoknak csak május másodikán érkezett meg folyószámlájukra a pénz. A közmunkabérek számfejtése egy, a kormány által tervezett speciális program segítségével történik, így forintra pontosan fizetjük ki a munkabéreket. Egyébként a legutóbbi utalás csütörtökön történt meg. A START-program keretén belül beszerzett szerszámok, munkaruhák megvásárlása megtörtént, illetve egy részük most is folyamatban van. Lássuk be, ezek nélkül nehézkes lenne hatékony munkát végezni bárkinek is. Az élelmiszer-adományokról pedig csak annyit: azok kaptak belőle, akik hivatalos dokumentummal igazolták, hogy részesülnek gyermekvédelmi támogatásban. Az, hogy ez most valóban igaz vagy sem, az már a szociális ellátórendszer felülvizsgálatának a kérdése – közölte Félegyházi Gábor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában