Helyi közélet

2012.05.29. 11:50

Takarékos megoldás kerestetik

Nyíregyháza – Nagyon aggódom a szökőkút-üggyel kapcsolatban – írta a v@rosvitán Lipcsei Pál.

Nyíregyháza – Nagyon aggódom a szökőkút-üggyel kapcsolatban – írta a v@rosvitán Lipcsei Pál.„Hiszen senki nem kért a városvezetéstől másik 20 milliós szökőkutat, és mégis így van tálalva. Mi, a szökőkúttal elégedetlenkedők csak a mostani, esztétikailag nem oda illő, zajos, energiazabáló szökőkút/és beton ülőkockák/ eltávolítását kérjük már évek óta! Amitől a templom teljes látványának zavartalanságát várjuk, és ezzel együtt azt is, hogy a zavaró vízdübörgés megszűnik és újra csendesség költözik a Kossuth térre. Mi, bontást szorgalmazók ezt kérjük és ezzel meg is elégszünk! A körszegély megépítése mellett diszkrét vízcsobogású, kis- fogyasztású „vizeskedés” bőven elég lesz, a meglévő vízfelület megtartásával. Maximum 5 millióból meg kell/kellene oldani ezt a feladatot! Annál is inkább, mert korábban már adakozást, gyűjtést is felajánlottunk a költségkímélés érdekében! A mai gazdasági válságban, a város rettenetesen szűkös anyagi helyzetében, a kötelező takarékosság, és a demokrácia jegyében inkább arról kell megkérdezni az embereket, hogy új szökőkút helyett mire költsük a rendelkezésre álló húszmilliót?

A városvezetésnek a civil szervezetekkel is egyeztetnie kellett volna, javaslataikat bekérni és velük közösen kialakítani az átalakítás rendszerszemléletű koncepciójának javaslatát és erről írásban tájékoztatni a lakosságot, hogy kellő információval rendelkezhessen. Azt nem értem hogy ez a városvezetésnek miért nem magától értetődő? A gyakorlat még mindig a lakossági vitafórumon a kész tervek bemutatása! Szerintem csak üres, sértő, felelőtlen kutyakomédiázás a „városlakó-megkérdezősdi” és táptalaj a visszaélések feltételezésére. Szóval, szerintem a város, az ország, az emberek szűkös, csődközeli anyagi helyzete mellett a lehető legkevesebbet szabad költeni a szökőkútra, ami valljuk be, mostanság luxusnak számít.”

Hiányzik az árnyék

„Én viszont örülök, hogy a szökőkút-téma nem került le napirendről azzal, hogy nehéz időket élünk – írta Cservenyák Katalin. „A május 17-iki fórumon még csak egy terv volt, most van három. A három bemutatott látványterv között én találtam olyat, amelyik tetszik, majd szavazok is rá. Három okból: kiemelték a medence szélét, így a vakok és gyengén látók számára sem jelent már veszélyt. Megmarad a vízfelület, a felfelé lövellő vízsugarak pedig nekem kifejezetten tetszenek. Én nem rajongok a csobogókért – azokból egyébként épp elég van: a Korzó előtt, a Hősök terén, illetve a Jósavárosban, az Ungvár sétányon. Őszintén szólva nem tudom, mennyibe kerül egy szökőkút, de nyilván költséggel jár az is, hogy a régit a Kossuth térről elvigyék, és másutt felállítsák. Az a fontos, hogy az üzemeltetési költségek ne legyenek magasak, és ne a költségek befolyásolják a működtetését.

Babosi György az árnyékot hiányolja. „Meg kell nézni, hol ücsörögnek az emberek most is. A platán- és gesztenyefák alatt az árnyékban. A közművekre hivatkozva fa telepítését elfelejteni, gyenge indok. A közművek mozgathatóak. Ja, tudom, pénzbe kerül, mint minden. Sajnos eszet pénzért nem adnak, úgyhogy máshol kell most megfizetnünk ennek az árát. Olcsóbb megoldás lehet még egy nagy, fából készült rácsszerűség, amire futónövényeket lehetne felfuttatni a padok mögötti részen. Lugasnak is hívhatjuk. Lenne árnyék, zöld felület, egy kis romantika, jobb levegő”.

Szavazzon az önnek legjobban tetsző tervre!

A Szabolcs Online Facebook oldalára feltöltöttük a három szökőkút variácó látványtervét, lájkolja az önnek legjobban tetszőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában