Helyi közélet

2012.06.10. 11:11

„Virágzó életfa a mienk” – vallja Mészáros András

Fehérgyarmat - „Virágzó életfa a mienk” – vallja Mészáros András fehérgyarmati cégtulajdonos, aki élete párjával, Erdei Évával közel három évtizede jeleskedik a vendéglátóipari szakmában, a betérő vendégek nagy örömére.

Fehérgyarmat - „Virágzó életfa a mienk” – vallja Mészáros András fehérgyarmati cégtulajdonos, aki élete párjával, Erdei Évával közel három évtizede jeleskedik a vendéglátóipari szakmában, a betérő vendégek nagy örömére.Az ilyen egymáshoz illő – s egymást kiegészítő - pár olyan ritka manapság, mint a fehér holló. A feleség, Éva, az örök nő megtestesítője: hol díva, hol illedelmes kiszolgáló, hol a családjáért dolgozó édesanya, és újabban már kis unokája kedves nagyija is. A férj, András, szintén nem panaszkodhat a küllemére, mert mindig fess: jól öltözött, olyan benyomást kelt az emberfiában, mintha a skatulyából éppen most húzták volna ki, munkája végzésekor rendkívül figyelmes, illedelmes, s mindig szolgálatkészen áll vendégei rendelkezésére. Nyugodtan letagadhatnának húsz évet a korukból, senki sem kételkedne benne. Nemrég ünnepelhették a rubint lakodalmukat (40 éve házasok) szűk családi körben.

Mesébe illő volt az első találkozásuk is. A 70-es szatmári nagy árvíz alapozta meg frigyüket, mivel a fehérgyarmati diáklány egy barátnőjénél volt Újfehértón, és ott botlottak egymásba a fiatalok, „szerelem volt első látásra”, ami a mai napig is tart!

Van két gyönyörű szép lányuk, Éva aki jogász lesz, és Diana, aki informatikus, de mindketten a családi vállalkozásuk oszlopos tagjai. Néhai Mészáros József újfehértói híres cukrászmester most nagyon boldog lenne ha élne, olyan elégedett és büszke, mint a még élő és dolgozó 85 éves felesége, aki még most is fiatalos lendülettel méricskéli a mesés ízű fagyit saját cukrászdájukban, Újfehértón. Az édesfia „Jackson” fagyizója is fogalom lett Fehérgyarmaton és környékén. Az egykori édesapa dinasztiát alapított, olyan családfát,  amely állandóan virágzik!

E. Nagy István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában