Helyi közélet

2012.06.27. 16:07

Gyógyfürdő minősítést kapott három nyíregyházi létesítmény

Nyíregyháza, 2012. június 27., szerda (MTI) - Gyógyfürdővé minősítettek három nyíregyháza-sóstógyógyfürdői létesítményt: az üdülőközpont parkfürdője, élményfürdője és fürdőháza használhatja ezentúl a megnevezést, amely együtt jár gyógyászati ellátásuk országos kategóriába sorolásával - jelentette be Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón szerdán.

Nyíregyháza, 2012. június 27., szerda (MTI) - Gyógyfürdővé minősítettek három nyíregyháza-sóstógyógyfürdői létesítményt: az üdülőközpont parkfürdője, élményfürdője és fürdőháza használhatja ezentúl a megnevezést, amely együtt jár gyógyászati ellátásuk országos kategóriába sorolásával - jelentette be Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón szerdán.A polgármester kiemelte, hogy az országban huszonegy, a gyógyfürdő elnevezés használatára jogosult fürdő működött eddig, és Nyíregyháza a vidéki települések közül az egyedüli, amelynek most már három intézménye is viseli az egészségturizmus fejlesztése szempontjából igen fontos címet.

Hozzátette: kezdeményezik Sóstógyógyfürdő gyógyhellyé nyilvánítását is - ezt a címet az országban tizennegyedikként kaphatná meg Nyíregyháza városrésze. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában