Helyi közélet

2012.06.14. 14:46

Lommal tömött család kedvence a Hatzel téren

Nyíregyháza - Gazdátlannak tűnő, de rendszámot büszkén viselő Trabant rontja a városképet a Hatzel téren Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Gazdátlannak tűnő, de rendszámot büszkén viselő Trabant rontja a városképet a Hatzel téren Nyíregyházán.Valakik – a nyomok alapján kideríthetően – odatolták a parkoló autók közé az egykor jó kiállású kétüteműt. Műanyag kupakok vannak benne százszámra, ajtajai nyitva vannak, csomegtere ugyancsak. A motortér alatt még ott a motor, az akksi, és a hatósági címke alapján úgy látszik 8 éve még részt vett a közlekedésben.

Azt, hogy kié nem tudni, ebben a formában közterületen nem tárolható, egykori tulajdonosát talán rendszám alapján ki lehetne deríteni. Azt, hogy utána hogyan került esetleg új tulajdonoshoz, és miért állította közterületre a mai megítélés szerint inkább veszélyes hulladék kategóriába sorolhatót autót, nem tudni. Egyelőre a nyitva hagyott ajtók és a parkolójegy hiánya miatt lehetne eljárni a tulajdonos ellen, amíg el nem szállítják megsemmisítésre az egész rozsdásodó Trabantot.

Jogi háttér:

Hulladékká vált, elhagyott járművek elszállítása

5.§

(1) A közterületen tárolt hulladékká vált, elhagyott járművek üzembentartóját a közterület-felügyelő a járművön elhelyezett felszólításban kötelezi arra, hogy a hulladékká vált, elhagyott járművet a közterületről három napon belül szállíttassa el. A felszólítás eredménytelensége esetén a közterület-felügyelő intézkedést kezdeményez. 0[13]

a.) ha az üzembentartó kiléte nem állapítható meg, a jármű a 3 nap letelte után azonnal elszállítható

b.) ha a jármű üzembentartója megállapítható, ellene szabálysértési eljárás indítható, vagy a törvényi feltételek fennállása esetén helyszíni bírság szabható ki.0[14]

c.) a b.) pontban foglalt közterület-felügyelői intézkedésen túl a jármű üzembentartóját öt napon belül írásban fel kell szólítani, hogy a szabálytalan elhelyezést három napon belül szüntesse meg1[15].

d.) ha a jármű üzembentartója a szabálytalan állapotot nem szüntette meg, a felszólítás átvételétől számított 3 nap után a jármű elszállítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában