Helyi közélet

2012.06.18. 11:16

Napsugaras hírek Nyírmadáról

Nyírmada - Évek óta hagyomány már a nyírmadai Napsugár Óvodában, hogy a tanév lezárásaként „Családi hetet” rendezünk, melyen szívesen látjuk városunk apraját-nagyját.

Nyírmada - Évek óta hagyomány már a nyírmadai Napsugár Óvodában, hogy a tanév lezárásaként „Családi hetet” rendezünk, melyen szívesen látjuk városunk apraját-nagyját.Óvodánk egyik fele május 30-án, másik fele 31-én ment kirándulni autóbusszal a Nyíregyházi Vadasparkba. 

Mindkét napon nagyon szép élményekkel lettek gazdagabbak a gyerekek: újra meg újra rácsodálkoztak az állatvilág különlegességeire, egzotikumaira, de ugyanolyan lelkesedéssel tudtak örülni a „ hétköznapi” állatoknak is. Nagy élmény volt számukra az utazás, s a közösen szerzett ismeretek, „felfedezések” megbeszélése is.

Május 30-án délelőtt a „Dongó” együttes adott az itthon maradó gyerekeknek nagyon jó hangulatú koncertet. Gyerekversek megzenésítését hallhattuk, miközben a gyerekek aktív részesei lehettek a produkciónak: ritmushangszerekkel beállhattak a zenekar tagjai közé.

Június 1-én kulturális műsort láthattak a gyerekek, s a szép számmal érkezett vendégeink.

Az általános iskola aulájának színpadán először az óvodapedagógusok nagy sikerű előadásán, „ A RÁTÓTI CSIKÓTOJÁS” c. mese humoros történetén derülhettek. A gyerekek és a szülők is örömmel fedezték fel a szerepekbe bújva óvónénijüket. A Kisebbségi Önkormányzat meglepetésműsora a fiatalságnak szólt: zenés-táncos műsort adtak. Ugyancsak nagy tapsot kapott a „Hófehérke és a hét törpe”c. mese is, amit a „Mi kis falunk” egyesületének tagjaitól láthattunk.

Végül újra az óvodapedagógusoknak tapsolhatott a közönség a jó hangulatú, látványos „Tengerésztáncot” látva. Ezen a napon – hagyományteremtő szándékkal – most először rendeztünk közös ballagást az összes iskolába menő gyerekünknek. Az itt maradók nevében a Margaréta csoport gyerekei búcsúztak versekkel, dalokkal. Ezután szép zeneszóra csoportonként vonultak színpadra a ballagó gyerekek, s köszöntek el verseikkel, dalaikkal az óvodától, óvónénijüktől, dajka nénijüktől. Nagyon megható volt, ahogy a végén minden búcsúzó gyerek egyszerre állt fenn a színpadon. 

A feldíszített csoportjuktól is elbúcsúztak: a műsor után mindenki visszament a helyére, ahol finom tortát kaptak, s a szülőkkel, vendégekkel együtt ünnepelhettek, feleleveníthették az óvodás emlékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában