Helyi közélet

2012.06.15. 11:11

Tarthatatlan a jelenlegi állapot

Nyíregyháza - Földkábel és hídszélesítés miatt tolódik a csapadékelvezető kialakítása – Jászai Menyhért alpolgármester reagál a Nyíregyháza–Nyírszőlős bicikliúttal kapcsolatban felmerült kérdésekre.

Nyíregyháza - Földkábel és hídszélesítés miatt tolódik a csapadékelvezető kialakítása – Jászai Menyhért alpolgármester reagál a Nyíregyháza–Nyírszőlős bicikliúttal kapcsolatban felmerült kérdésekre.Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Nyíregyházát Nyírszőlőssel összekötő kerékpárút mellett nincs megoldva a vízelvezetés. Megkérdeztük hát az önkormányzatot miért nem lehetett a kivitelezés során a vízelvezetésre is gondolni? Késznek lehet e így tekinteni a munkálatokat? Mekkora összköltsége volt az út kiépítésének, mennyibe kerülne most mellette a vízelvezető kiépítése? Van e rá terv?

A témában felmerült kérdésekre Jászai Menyhért alpolgármester válaszol: – A Nyírszőlősi úton, kerékpárút építésére már több éve folyamatos igény volt. Két komoly probléma hátráltatta a fejlesztést, egyik az út szabályozatlansága, (rendezési terv szerinti szabályozási szélesség nem volt biztosított), másik, a vízelvezetés hiánya (az útpálya vízelvezetése sem volt megoldott). Sajnos még az előző ciklusban benyújtott pályázat nem kezelte megfelelően ezen problémákat. Szeretném emlékeztetni az olvasókat, hogy erről részletesen tájékoztattuk a város lakosságát amikor a kivitelezés megkezdése előtt számos anomáliával szembesültünk ezek egyike volt az, hogy a csapadékvíz elvezetésének problémáját nem a megfelelő módon kezeli a projekt.

Vízelvezetésre készülnek

Mindezek után mérlegelve a visszalépés, ill. a megépítés kérdését, a város a pályázat adta lehetőség azaz a fejlesztés megvalósítása mellett döntött. A kerékpárút elkészült, (a forgalom elöl nincs lezárva, használhatják a városlakók, ezzel együtt megjegyezni kívánjuk, hogy a forgalomba helyezési eljárás mai napig folyamatban van, végleges forgalomba helyezési engedéllyel a kerékpárút nem rendelkezik. Ennek oka többek között épp a csapadékvíz elvezetésének megoldatlansága. Tehát a jelenlegi állapot nem tekinthető véglegesnek és befejezettnek).

Természetesen, a jelenlegi állapot több szempontból is tarthatatlan ezért a vízelvezetésre készülnek a pótlólagos tervek, ezek végleges elkészültét két dolog hátráltatja. Ez egyik ilyen probléma, hogy a NIF tervei között szerepel, a közúti híd felújítása, ill. szélesítése mely jelenleg is tart, információink szerint ez, július hónapban várható. Az város hatáskörén kívül eső másik probléma, hogy a nyitandó csapadékvíz elvezető árok nyomvonalában elektromos földkábel helyezkedik el, melynek pontos mélysége és helyzete jelenleg egyeztetés alatt van. Reményeink szerint az őszi csapadékosabb időjárás előtt a szükséges beavatkozásokat el tudjuk végezni, ill. végeztetni, a pótlólagos beruházás teljes költsége a korábbi pályázat hiányosságai miatt már az önkormányzatot terheli – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában