Helyi közélet

2012.07.25. 07:50

Justicia könnyei

Minden bizonnyal könnyezik Justicia, az igazságszolgáltatás istennője, hiszen több mint 12 év telt el egy tragikus baleset óta, azonban a két kisgyermek ír állampolgárságú gázolója még most sem töltötte le háromévi szabadságvesztését. M. Magyar László jegyzete

Minden bizonnyal könnyezik Justicia, az igazságszolgáltatás istennője, hiszen több mint 12 év telt el egy tragikus baleset óta, azonban a két kisgyermek ír állampolgárságú gázolója még most sem töltötte le háromévi szabadságvesztését. M. Magyar László jegyzeteÉvek óta megy a huzavona a magyar és az ír állam között, hogy a 2000-ben kiküldetése lejártával Magyarországot elhagyó vétkes sofőrt adják ki, s töltse le hazánkban a bíróság által kiszabott büntetését, a szigetország jogászai azonban mindig találtak valamilyen kibúvót. A napokban aztán az ír Legfelsőbb Bíróság pontot tett a többévi eljárás végére, végleg nemet mondott a kiadatásra.

Már eddig is háborgott minden jóérzésű ember, de most tényleg betelt az a bizonyos pohár. Írországnak nem védenie kellene a bűnöst, nem kibúvókat kellene keresnie, hanem ha jogállamnak tekinti magát, azon kellett volna lennie, hogy rég letöltse büntetését a gázoló. Az Európai Unió máskor oly keményen fel tud lépni a tagországai ellen, már évekkel korábban meg kellett volna ezt tennie Írországgal szemben is.

Leányfalun 2000. április 9-én két ártatlan gyermek meghalt, s a gázoló azóta még nem töltötte le büntetését. S lehet, hogy soha nem is fogja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában